ΠΑΜΕ τύπουΑνακοίνωση για το αποτέλεσμα στην ΕΤΕΡΜΘ εξέδωσε το ΠΑΜΕ Τύπου. Το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει:
Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφώνου Μακεδονίας Θράκης. Η μεθόδευση της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης για αποκλεισμό του Αγωνιστικού Μετώπου Τεχνικών Ραδιοφώνου δεν πέτυχε. Κατάφερε να καταλάβει μία έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Παρόλα αυτά κατάφεραν να εκφυλίσουν την διαδικασία όπως είχαμε προειδοποιήσει και παλιότερα αλλά και στην πρόσφατη εκλογοπολογιστικη συνέλευση. Έτσι από 37 εγγεγραμμένα μέλη στην ένωση ψήφισαν μόνο 15… !!! Ο απόλυτος εκφυλισμός και απομαζικοποίηση μιας διεργασίας τόσο σημαντικής. Οι συνάδελφοι χτυπημένοι από την καπιταλιστική κρίση, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα ποσά των συνδρόμων που ζητούσε με μένος η πλειοψηφία της απερχόμενης Διοίκησης (12 ευρώ το μήνα). Σε αγαστή συνεργασία δε με την δικαστικό, μέχρι και αστυνομία απείλησαν να φέρουν όταν το Αγωνιστικό Μέτωπο απαίτησε (όπως δικαιούται και το κάθε μέλος της ένωσης), να ελέγξει τα μπλοκ αποδείξεων της τελευταίας τριετίας. Και αυτό διότι δεν εμπιστευόμαστε ανθρώπους που παίρνουν σωματεία στα χέρια τους με 62 μέλη και διαχρονικά κατάφεραν με την δράση τους, (ποια δράση τους δηλαδή), να μπορούν να συμμετέχουν με το ζόρι 15 μέλη …μόνο…!!!
Γνωρίζουμε τους πραγματικούς στόχους της πλειοψηφίας του Σωματείου μας κι ας επιχειρεί αυτή να τους κρύψει «με νύχια και με δόντια»…
Η ουσία της απόφασης βρίσκεται στην επιδίωξή της να επιβάλει «άκρα του τάφου σιωπή», να απομονώσει κάθε διαφορετική φωνή και βέβαια να απομακρύνει αν μπορεί τις δυνάμεις που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, που αποκαλύπτουν το ρόλο τους, τις επιδιώξεις τους και τις στοχεύσεις τους. Και αυτή η τακτική εφαρμόζεται μόνο από όσους θέλουν τα σωματεία να είναι σφραγίδες.
Δεν το πέτυχαν ούτε θα το πετύχουν …
Σε κάθε περίπτωση, ας αντιληφθεί ο παλιός και καινούργιος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ότι όσον αφορά στις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ούτε φοβούνται, ούτε μπαίνουν στη γωνιά, Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να απομονώσουν τους φορείς τέτοιων μεθοδεύσεων»
Τους καλούμε να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να στηρίξουν την παράταξη του Αγωνιστικού Μετώπου Τεχνικών Ραδιοφώνου, να εγγραφούν μαζικά στο Σωματείο, να σπάσουν την τρομοκρατία που υπάρχει στους τόπους δουλειάς, να συγκροτήσουμε πυρήνες τέτοιους όπου κανένας εκβιασμός δεν θα πιάνει τόπο. Χωρίς μαζικά ταξικά σωματεία η κατάσταση θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Μόνο οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους λακέδες της τάξης τους.
Δίνουμε την πρώτη μας απάντηση, με Γενική Συνέλευση να συζητήσουμε για το ασφαλιστικό και την οργάνωση νέας απεργίας.