Τομαδάκης φωτοΌσοι παρακολουθούν το μεταναστευτικό από το τέλος της δεκαετίας του 90, θα δουν ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ, όσον αφορά στους στόχους. . .
Και όταν αναφέρομαι σε στόχους, ο στόχος κατά την άποψή μου είναι η Ελλάδα.
Νομίζω πως όλοι μας, στο μάθημα της γεωγραφίας ακούγαμε για το σταυροδρόμι που αποτελεί η χώρα μας. . .
Από το τέλος της δεκαετίας του 90 όπου και άρχισαν να περνάει άνθρωποι από την Ασία και την Αφρική στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα, τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Δεν αναφέρομαι στους μετανάστες από το Βαλκάνια. Αυτοί ήρθαν στη χώρα μας με άλλους όρους.
Από τη θάλασσα ή από τον Έβρο, μετανάστες πέρναγαν στην Ελλάδα. Από τη Χίο μέχρι και την Κρήτη, παντού συναντούσες ανθρώπους.
Στο παιχνίδι πάντα βρίσκονταν από πίσω, Τούρκοι, Αφρικανοί και Έλληνες λαθρέμποροι.
Στο νεκροταφείο των Μαρασίων, υπάρχει ο τάφος ενός Ρουμάνου, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στη χώρα μας από τον Έβρο, αλλά πνίγηκε, δεκαετίες πριν γίνει ο φράχτης. Και πόσοι άλλοι νεκροί που δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ! Ο φράχτης απ’ όταν έγινε, απλά άλλαξε τη ροή. Δεν περιόρισε τη μετανάστευση. Οι διασώσεις μεταναστών από νησίδες του Έβρου, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα είπε ότι ο φράχτης δε θα πέσει. Για τις πόρτες που έχει ο φράχτης δεν είπε αν θα ανοίξουν.
Οι θλιβερές εικόνες με τους πνιγμένος πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου, ματώνουν τις καρδιές ακόμη και των πιο σκληρών εθνικιστών. Θυμάστε άραγε τα κομματιασμένα κορμιά μεταναστών στα ναρκοπέδια του Έβρου; Θυμάστε τους τουμπανιασμένους μετανάστες στην κοίτη και στις όχθες του Έβρου;
Όλα αυτά πριν το φράχτη.
Λέγαμε τότε ότι οι Τούρκοι σπρώχνουν τους λαθρομετανάστες στα ναρκοπέδια για να δουν αν είναι ενεργά.
Τώρα από την Τουρκία φεύγουν χιλιάδες βάρκες κάθε μέρα.
Και ήρθε η ύπουλη, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ δήλωση για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο.
Δεν βγήκε ο επίτιμος δημότης Ορεστιάδας ο Γιούνκερ να πει να κάνει περιπολίες ο στρατός της Τουρκίας στα παράλιά της. Είπε να βγούμε με τους Τούρκους να φυλάξουμε μαζί το Αιγαίο.
Η δήλωσή του, αντί να μας ξεσηκώσει, έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να απαντήσουν συζητώντας. Αν αυτό δεν είναι ηλιθιότητα πολιτική και προσωπική τι στο καλό είναι;
Και γιατί δε βγήκε ο τιμημένος (κάκιστα) στην Ορεστιάδα Γιόυνκερ, να απαιτήσει να φεύγουν καράβια από τη Σμύρνη, το Αϊβαλί και τις άλλες πόλεις της Μικράς Ασίας απευθείας για τη Μασαλία, το Άμστερνταμ και το Αμβούργο της Μέρκελ;
Έτσι δε θα πνίγονταν άνθρωποι Γιούνκερ. Αλλά δυστυχώς η υποκρισία των Ευρωπαίων, δεν κρύβει το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την εξαθλίωση της Ελλάδας.
Δυστυχώς το παιχνίδι δεν κοστίζει μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε χιλιάδες νεκρούς, ανεξάρτητα από θρησκεία, χρώμα και καταγωγή.
Κρίμα για την Ευρώπη σας, κρίμα για το χαρακτήρα σας.
Γιάννης Τομαδάκης