Τσιακπίνης Γεωργίου δωρεάΈφυγε πρόωρα κτυπημένος από την επάρατη νόσο, όμως πριν φύγει αποφάσισε να δωρήσει το μοναδικό θησαυρό του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Έβρο. Ο λόγος για το δικαστικό Απόστολο Τσακπίνης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο, σε ηλικία μόλις 52 ετών. Όταν αρρώστησε και κατάλαβε ότι πλησιάζει το τέλος, ζήτησε από τον αδελφό του και τον καλύτερό του φίλο να μεταφέρουν τα 6000 βιβλία που είχε στην κατοχή του, σε βιβλιοθήκες του Έβρου. Ανάμεσα στις βιβλιοθήκες και η δημοτική βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου. Την επιθυμία του εκπληρώνει ο πολύ καλός του φίλος Παναγιώτης Γεωργίου.

Ο Αποστολος Τσακπίνης στη ζωή του επέλεξε να διαβάζει. Διάβαζε συνεχώς, όμως λάτρευε να βρίσκεται με ανθρώπους. Να συνομιλεί, να επικοινωνεί. Και στην παρέα του, χωρούσαν όλοι.
Το διάβασμα το έβαλε στη ζωή του από παιδί. Πριν πάει στο δημοτικό είχε αποφασίσει ότι η ζωή του θα γεμίσει με βιβλία. Δυστυχώς η ζωή του ήταν σύντομη, η προσφορά του όμως για τον Έβρο, ανεκτίμητη.
Οι φίλοι του περήφανοι γι’ αυτόν. Μιλούν με θερμά λόγια για τον δικό τους Αποστόλη. Τον άνθρωπο που έμαθε σχεδόν μόνος ξένες γλώσσες. Σπάνια περιοδικά και ξενόγλωσσα βιβλία, βρίσκονται ήδη σε βιβλιοθήκες του Έβρου.
Ο Απόστολος Τσακπίνης είχε επιθυμία οι Εβρίτες να διαβάσουν. Έστω και ένας είπε στους φίλους του. Η επιθυμία του, έχει εκπληρωθεί.
Οι Εβρίτες μπορούν να γνωρίσουν τον Απόστολο Τσακπίνη σε πολλές βιβλιοθήκες του Έβρου. Στο εκκλησιαστικό μουσείο Αλεξανδρούπολη, στο μουσικό γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, στη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, στο γυμνάσιο λύκειο Τυχερού, στο σπίτι της Μαρίας Αντουανέτας.