Με κλεμμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού από περιοχές της Αττικής λαθροδιακινητές προσπαθούν να μεταφέρουν λαθρομετανάστες, από τα σύνορα στο κέντρο της Ελλάδας. 

Με παλιά και καταπονημένα αυτοκίνητα,  προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν οι συνοριοφύλακες. 

 

Σύλληψεις στη Ροδόπη

Δύο διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και τελικά συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη στο 10Ο χιλιόμετρο του Κόμβου Μέστης – Κομοτηνής το Σάββατο το μεσημέρι. Στα αυτοκίνητα επέβαιναν εκτός από τους διακινητές εφτά (στο πρώτο) και οκτώ (στο δεύτερο) λαθρομετανάστες. Μάλιστα δύο λαθρομετανάστες στο πρώτο αυτοκίνητο βρίσκονταν σε χώρο αποσκευών.

 

Συλλήψεις στον Έβρο

Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί, στη Γεμιστή Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Tυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τρεις  διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις λαθρομετανάστες. Εννέα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ και  ένας  υπήκοος Μαρόκου.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής (16-9-2011), η Ειδική Oμάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, εντόπισε, σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής, μια ομάδα δεκατεσσάρων λαθρομεταναστών, η οποία καθοδηγούνταν από δύο αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 19 και 28 ετών και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Το πρωί του Σαββάτου (17-9-2011), σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής  Αλεξανδρούπολης, προσέγγισε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 27χρονος αλλοδαπός. Ακολούθως οι δύο διακινητές – καθοδηγητές επιβίβασαν σε αυτό, δώδεκα λαθρομετανάστες και την στιγμή της αναχώρησής του από το σημείο, κατευθύνθηκαν σε θαμνώδη περιοχή, όπου λίγο αργότερα συνελήφθησαν μαζί με τους άλλους δύο λαθρομετανάστες.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω όχημα τέθηκε σε επιτήρηση και στην Επαρχιακή Οδό Γεμιστής-Τελωνείου Κήπων (προς την Εγνατία Οδό) ακινητοποιήθηκε όπου συνελήφθη ο οδηγός – διακινητής με τους δώδεκα λαθρομετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Μάκρης Αττικής.

Κατασχέθηκε ένα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.