Λαμπάκης ΒαγγέληςΣυνάντηση με εκπροσώπους της κορεάτικης εταιρίας Hanwha, είχαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο αντιδήμαρχος ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννης Φαλέκας, στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του δημάρχου για τη δυνατότητα κατασκευής βιομηχανικής μονάδας διαχείρισης αποβλήτων μέσα από τη διαδικασία της καύσης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με ανταποδοτικό όφελος την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κ. Λαμπάκης αφού ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το πρώιμο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαχείριση αποβλήτων στην χώρα μας, εξέφρασε τις ενστάσεις του ως προς τη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων τονίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που διέπει την παρούσα δημοτική αρχή σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Η κορεάτικη εταιρία ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν κατασκευασμένες μονάδες με καύση και μηδενική προσβολή στο περιβάλλον που ταυτόχρονα παράγουν, ως όφελος, και ηλεκτρικό ρεύμα για τηλεθέρμανση ή δημόσιο φωτισμό.
Στη συζήτηση που ακολούθησε την αναλυτική παρουσίαση του συγκεκριμένου project, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ευχαρίστησε ευγενώς την κορεάτικη αντιπροσωπεία για την ενημερωτική επίσκεψη, διατυπώνοντας για μια ακόμη φορά την επιφύλαξή του για τη μέθοδο της καύσης.