εβζΜέσα στις επόμενες δέκα μέρες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σχετικά με την επένδυση μαμούθ, της μεγαλύτερης βιομηχανίας ζάχαρης της Βραζιλίας στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Στο σχέδιο των Βραζιλιάνων, προβλέπεται να φτάνουν με πλοία στην Ελλάδα (στα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης) ακατέργαστα ζαχαροκάλαμα τα οποία θα επεξεργάζονται στα εργοστάσια της ΕΒΖ στην Ελλάδα και στη Σερβία, θα μετατρέπονται σε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, η οποία μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου θα καταλήγει στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.
Κλιμάκιο της Βραζιλιάνικης εταιρίας, ήρθε πριν από λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα, είδε τα εργοστάσια, συζήτησε και κυρίως σχεδίασε με τους ανθρώπους της ΕΒΖ το πως μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, οι συζητήσεις έχουν κορυφωθεί και σύντομα αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις.
Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι στην τελική απόφαση, πολλά εξαρτώνται και από τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Πάντως αν όλα πάνε καλά, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της και φυσικά θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Το σχέδιο σε πρώτη φάση, αφορά σε επένδυση πέντε ετών.
Διαβάστε ΕΔΩ την πρώτη δημοσίευση του thraki Νεα, με όλα τα δεδομένα που υπήρχα τότε πριν δηλαδή προκηρυχθούν εκλογές στη χώρα μας.