Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρτοποιοί του Έβρου και κυρίως αυτό που αφορά την παράνομη διακίνηση και εμπορία βουλγάρικου άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων, ενημερώθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου- Μαυρανεζούλη από τον πρόεδρο κ. Κώστα Κεβρεκίδη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Συντεχνίας Αρτοποιών Έβρου.

«Οι αρτοποιοί μου εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του κλάδου τους. Εμείς ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στηρίζουμε την τοπική αγορά, γιατί στηρίζοντας τους τοπικούς επαγγελματίες ουσιαστικά στηρίζουμε τους Εβρίτες εργαζόμενους κι αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους καταναλωτές.» είπε η κ. Νικολάου και πρόσθεσε:

«Στηρίζουμε και σεβόμαστε κάθε νόμιμο επαγγελματία. Θα ανταποκριθούμε άμεσα στο αίτημά τους για τακτικούς ελέγχους στο πλαίσιο στήριξης του υγιούς εμπορίου, της πάταξης του παραεμπορίου και της προστασίας των καταναλωτών. Επίσης, θα συνεργαστούμε για τη διενέργεια κοινών ενημερωτικών εκδηλώσεων με στόχο την ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης. Θέλω πάλι να τονίσω ότι πρέπει όλοι να στηρίξουμε την τοπική αγορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να διατηρηθούν γιατί από τη λειτουργία τους δημιουργούνται θέσεις εργασίας»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου-Τουρισμού κ. Ελπινίκη Τσόγκα, αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Ποιοτικής Εξέτασης Δειγμάτων Άρτου, ενώ συζητήθηκε η συγκρότηση Μικτών Κλιμακίων Ελέγχων κοντά στα σύνορα σχετικά με την παράνομη διακίνηση και εμπορία βουλγάρικου άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων.

Επίσης, το Τμήμα  Εμπορίου-Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σε συνεργασία με τη Συντεχνία Αρτοποιών θα διοργανώσουν ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία με θέμα τον άρτο και την υγιεινή διατροφή.

Έλεγχοι

Το Τμήμα Εμπορίου-Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου, είτε μεμονωμένα είτε από κοινού με την ΕΛΑΣ και τη Διεύθυνση Υγείας, διενεργεί ελέγχους σε καταστήματα της περιοχής σχετικά με την τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας περί διακίνησης και εμπορίας άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων, στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων και έπειτα από καταγγελίες επαγγελματιών περί παράνομης διακίνησης βουλγάρικου άρτου. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στους παραβάτες θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.