συνεδριο-επιμ2Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο του προγράμματος E – Emporio για την ανάπτυξη των εξαγωγικών δεξιοτήτων που διοργανώθηκε με ευθύνη του Επιμελητηρίου Έβρου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών παρευρισκομένων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την καίρια σημασία των εξαγωγών στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.
Στο συνέδριο συμμετείχαν οι εταίροι του προγράμματος από Τουρκία, Ρουμανία, Λετονία, Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά την πορεία και την εξέλιξη του προγράμματος, καθώς και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τις μεταξύ τους συναντήσεις. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης και εκπαίδευσης (e-learning) των εξαγωγικών δεξιοτήτων, που αποτελεί την σημαντικότερη παρακαταθήκη του προγράμματος, η οποία συγκέντρωσε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες του συνεδρίου.
Το συνέδριο αφορούσε τόσο υφιστάμενες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που εξάγουν προκειμένου να διαδώσουν τις βέλτιστες πρακτικές τους, όσο και αντίστοιχα αυτούς που σκοπεύουν να εξάγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, καθώς και ανέργους που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο επιχειρείν.
Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε ομιλία του κ. Λάζαρου Τσιτλαϊδη, Διευθυντή εργοστασίου της Μ. Ι. Μαϊλλης ΑΕΒΕ, ενώ απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Βουλευτής Έβρου, Δημήτρης Ρίζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Κώστας Εξακουστός, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Στέλιος Βραχιόλογλου, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης τονίζοντας άπαντες την ανάγκη επένδυσης στην επιχειρηματικότητα με εξωστρεφή προσανατολισμό ως διέξοδο από την κρίση.

e- εμπόριο

συνεδριο-επιμ1