εργατικό κέντρο ΈβρουΣε καταγγελίες για δύο επιχειρήσεις προχωράει το εργατικό κέντρο Έβρο. Το εργατικό κέντρο καταγγέλλει, όπως και η ΓΣΕΕ τα Carrefour – Μαρινόπουλος και την εταιρία Zouras Farm για τις στάσεις τους, απέταντι στους εργαζομένους.
Οι ανακοινώσεις του εργατικού κέντρου αναλυτικά:

Για τη Zouras Farm
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου στην τακτική του συνεδρίαση που έγινε στις 16/9/2015 , ομόφωνα αποφάσισε να καταγγείλει την πτηνοτροφική εταιρεία Zouras Farm, κομμάτι της οποίας λειτουργεί και στην Αλεξανδρούπολη , για την εφαρμοζόμενη εδώ και αρκετούς μήνες, από αυτήν , αντεργατική – αντικοινωνική –αντιασφαλιστική πολιτική εις βάρος των εργαζομένων. Δεν φτάνει που για 4 μήνες δεν κατέβαλλε μισθούς , προχώρησε σε απολύσεις και προσπαθεί να εφαρμόσει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία και έχει επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκρατίας, προκειμένου να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων ώστε να περάσει τα άνομα σχέδιά της .
Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση Zouras Farm : και
1. Καλούμε όλα τα Σωματεία Μέλη της δύναμης του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου, τους εργαζόμενους , τους άνεργους και τους συνταξιούχους να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα τους.
2. Καλούμε τα όργανα της πολιτείας να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποτραπούν οι αντεργατικές πολιτικές από την επιχείρηση
3. Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας να πάψουν να κωφεύουν, να αφουγκραστούν τα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων των συνταξιούχων του Νομού μας και να φροντίσουν για την επίλυση τους.

Για τα Carrefour – Μαρινόπουλος
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και τακτική του ομίλου CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος προχωρά σε κλείσιμο 20 καταστημάτων του , οδηγώντας στην ανεργία περίπου 250 εργαζόμενους .
Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι , καλούνται να πληρώσουν τους λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς και μάλιστα σε μια εταιρεία η οποία διαφημίζεται 100% ελληνική .
Η Διοίκηση του Ομίλου των Σούπερ Μάρκετ CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αφού επί σειρά ετών επέβαλλε τον εργασιακό μεσαίωνα, την ακραία εργασιακή ευελιξία και τους μισθούς πίνας , τώρα προχωρά σε ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις ενάντια στους εργαζόμενους .
Συνάδελφοι,
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου ως κύριος εκπρόσωπος και εκφραστής των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στο Νομό μας , καλεί τους εργαζόμενους των καταστημάτων του ομίλου στον Ν. Έβρο , να συσπειρωθούν στις τάξεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΕΒΡΟΥ) , ώστε από κοινού Εργατικό Κέντρο, Σωματεία της δύναμής του, εργαζόμενοι του Νομού μας , άνεργοι , συνταξιούχοι, να απαιτήσουμε με τους αγώνες μας να μπει εδώ και τώρα ΦΡΑΓΜΟΣ στα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.