σχολείοΟ «Σύλλογος Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξναδρούπολης» σε συνεργασία με «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ», το Σύλλογο Διδασκόντων και τη στήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου μας, διοργανώνουμε την ομώνυμη ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΜΙΛΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Α΄ τάξης απ’ όλα τα Δημοτικά σχολεία της πόλης,
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ώρα 19:00-20:30 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Αλεξ/πολης
(οδός: «Ικτίνου 12″, απέναντι από το 1ο Γενικό Λύκειο)

Εισηγητής: ο κ. Στράτος Βραχιώλιας-Ψυχολόγος,
Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Έβρου

Στόχος μας μια σειρά παρεμβάσεων, για την ενίσχυση και τη στήριξη των γονέων και των εκπαιδευτικών Α΄τάξης στον πρωταγωνιστικό ρόλο τους για την ομαλή μετάβαση των παιδιών στη νέα σχολική βαθμίδα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το θετικό γονικό ρόλο στην προσαρμογή των παιδιών τους στη νέα πραγματικότητα, αλλά και το έργο που μπορούν να επιτελούν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμβουλευτική προς τους γονείς και την ομαλή υποδοχή των ίδιων των μικρών μαθητών.
♦ Παράλληλα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εντός σχολικού ωραρίου (13:00-14:00), θα πραγματοποιηθεί ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ του 10ου Δημοτικού σχολείου από Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης – την κα Ζωή Κασαπίδου, Ψυχολόγος και την κα Θεανώ Τσελίδου, Κοινωνική Λειτουργός.

H Βιωματική Δράση εντάσσεται στο Πρότυπο Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ΘΕΛΩ, ΜΠΟΡΩ» του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Αλεξ/πολης, που υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016.

Φιλικά,
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης