ΚαραφεϊζηΣκληρή κριτική για την αδράνεια της δημοτικής αρχής Διδυμοτείχου, άσκησε κατά τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2014 η επικεφαλής της παράταξης «Βήμα Εμπιστοσύνης» Βάγια Καραφεϊζη. Η κα. Καραφεϊζη, αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων, τονίζοντας την απουσία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου.
Η τοποθέτηση της Βάγιας Καραφεϊζη:

Κυρία Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε , αξιότιμα μέλη του Δ .Συμβουλίου,κυρίες και κύριοι.
Ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ενώπιον των κατοίκων και των φορέων του Δήμου μας για το 2014 είναι μια κορυφαία συνεδρίαση του Δ.Συμβουλίου και πρέπει να έχει δύο στοιχεία:
α)την καταγραφή των πεπραγμένων και οι εντυπώσεις και οι απόψεις των πολιτών γι αυτά.
β)την αιτιολογία για τα έργα για τα οποία υπήρχε προεκλογική δέσμευση και δεν έγιναν και το δεύτερο στοιχείο το θεωρώ επιβεβλημένο, διότι το 2014 ήταν το τέλος της πρώτης σας θητείας και η ανανέωσή της για την δεύτερη θητεία σας.
Γίνεται βέβαια σε μια συγκυρία εξαιρετικά αρνητική και δύσκολη για τη χώρα μας, άρα κατ’επέκταση και για την τοπική αυτοδιοίκηση ,αλλά και για το μέλλον των αντιπροσωπευτικών θεσμών σε όλα τα επίπεδα.
Ελπίζουμε στην πιο θετική εξέλιξη στα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ευχόμαστε στην επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης συμφωνίας για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.
Η αργία των τραπεζών γνωρίζουμε ότι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου στην είσπραξη και την πληρωμή των υποχρεώσεων του ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ρυθμισθούν αυτά τα θέματα τα οποία όμως διαδραματίζονται το 2015. Εμείς σήμερα έχουμε κληθεί να κρίνουμε τη δράση του δήμου μας σε ότι αφορά την οικονομική του κατάσταση, τη διοίκηση του δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος της δημοτικής δράσης του 2014.
Κατά τα 2/3 του 2014 θα ασκήσουμε έμμεση κριτική, διότι δεν ήμασταν αιρετοί, ήμασταν όμως δημότες. Κατά το 1/3 του 14 δηλαδή από το Σεπτέμβριο έως και το Δεκέμβριο, θα ασκήσουμε άμεση κριτική διότι ήμασταν εδώ, κάθε φορά, χωρίς να απουσιάσουμε ποτέ.
Στην ουσία συνδημότες μου και συνάδελφοι η απολογιστική αυτή συνέλευση είναι πολύ σημαντική, διότι σηματοδοτεί το έργο και την υλοποίηση της νυν δημοτικής αρχής ,αλλά και της πρώην δημοτικής αρχής.
Δεν θα σταθώ στην αξιολόγηση και ερμηνεία αριθμών, θεωρώ ότι θα χάσουμε την ουσία. Μπορούμε να δούμε όμως Εφέσων το 2014 ήταν το τελευταίο έτος της 1ης θητείας σας κύριε Δήμαρχε κατά πόσο υλοποιήθηκε το »εφικτό και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμά σας όπως διαμηνύσατε στους πολίτες σε όλους τους τόνους.
Επειδή σέβομαι τα οράματα των ανθρώπων, διότι είναι η κατάθεση των απώτερων στόχων μας και δυστυχώς χωρίς αυτούς υπνοβατούμε και μάλιστα χωρίς οδοσήμανση. Τα σεβάστηκαν τα οράματά σας, τα ασπάσθηκαν και σας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες του δήμου μας και τώρα στον κρίσιμο απολογισμό του 2014 στην ουσία του τέλους της πρώτης σας θητείας δεν κάνατε καν τον κόπο της αυτοκριτικής.
Τι λέγατε, τι υποσχεθήκατε, τι υλοποιήσατε.
Σας θυμίζω λοιπόν τα οράματά σας και τους στόχους σας, που βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Να γίνουμε ο πρώτος δήμος της χώρας σε ρυθμό απορρόφησης κοινοτικών και κρατικών πόρων.
Δεν απορροφήσατε ούτε 1 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα 2014 δεν είχατε ούτε καν τα λουτρά του Ουρούτς- Πασά στο αρχικό σας Τεχνικό πρόγραμμα ενταγμένο που ήταν και το μοναδικό πρόγραμμα του INTERREG που είχε σε εξέλιξη ο δήμος. Από το οποίο χάσατε και χρήματα διότι αδρανήσατε κατά την υλοποίησή του, ενώ οι γείτονες Βούλγαροι που σε συνεργασία γινόταν το πρόγραμμα το αποπεράτωσαν.
Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε την πρόταση για την μελέτη και κατασκευή του αύλειου χώρου του μνημείου, διότι πιστεύουμε πως η προτεραιότητα είναι το ίδιο το μνημείο που καταρρέει και όχι ο περιβάλλον χώρος τότε κατηγορηθήκαμε ότι δεν επιθυμούμε την ανάπτυξη .
Τον Οκτώβρη του 14 έρχεται πάλι θέμα στο Δ.Σ. για το συγκεκριμένο μνημείο και σε κάποιο κωδικό αναγράφονται 106000 ευρώ για αμοιβή του εμπειρογνώμονα. Ρωτήσαμε ποιός είναι, τι έκανε, τις γνωματεύσεις του και άμεση ενημέρωση από τον ίδιο διότι το ποσό το θεωρήσαμε αστρονομικό ,ακόμη περιμένουμε.
Μιλούσατε για την εκπόνηση ενός σύγχρονου οργανογράμματος ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται άμεσα και γρήγορα.
Ξεκινήσατε την δημιουργία σελίδας του Δ.Διδυμοτείχου .Πέρα από τα πολύ καλά ιστορικά στοιχεία που έχει και την εικονική του περιήγηση, ούτε ενημερωμένη είναι, ούτε χρηστική για τους πολίτες είναι. Στο κομμάτι της διοίκησης μόνο το βιογραφικό σας ποστάρει και της κυρίας Γκουρλομένου.
Μιλούσατε για την αναβάθμιση της εισόδου της πόλης.
Δεν θα το σχολιάσω οι πολίτες βλέπουν …όχι την αναβαθμίσατε, αλλά τις μεγάλες και επικίνδυνες λακκούβες του οδοστρώματος τις καλύψατε με τσιμέντο, κάνοντάς τες ακόμη πιο επικίνδυνες. Τακτική βέβαια που εφαρμόσθηκε σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης και των χωριών μας.
Μιλούσατε για την διαμόρφωση της πλατείας
Δεν νομίζω να εννοούσατε τα πορτοκαλί κολωνάκια.
Την αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων ώστε να μπει ένα τέλος στα κτήρια φαντάσματα.
Αυτά τα αφήσατε να πέσουν από μόνα τους.
Μιλούσατε για νέες παιδικές χαρές και συντήρηση των υπαρχόντων.
Τις κλείσατε όλες μέσα στο 2014 στην δεύτερη θητεία σας, διότι δεν πληρούν τους κανονισμούς λειτουργίας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκτός από 2 και βάλατε και πινακίδες ότι τα παιδιά θα βρίσκονται με ευθύνη των γονέων τους στο χώρο,για να αποποιηθείτε τις δικές σας.
Να αναφερθώ σε έργα υποδομής;
-Πού είναι οι χώροι στάθμευσης;
-Πού είναι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια; Τόσο στην πόλη, όσο και στα χωρά μας;
-Πού είναι η αγροτική οδοποιία;
-Πού είναι τα αντιπλημμυρικά έργα; Που κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο;
Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 εγγράψατε κωδικό για να στεγάσετε τα μηχανήματα του Δήμου.
Έτσι σκουριάζουν στο ανάχωμα και σε χώρο προσβάσιμο και είναι βορρά κλοπής. Αυτά είναι περιουσία του Δήμου κατ’ επέκταση των συμπολιτών μας.
Οραματιστήκατε τη σύνταξη της νέας κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη.
Την ξεχάσατε τελείως. Ο συνδυασμός μας το- βήμα εμπιστοσύνης – όταν καταψηφίσαμε την πρόταση του δήμου για την οριοθέτηση του περιβάλλοντα χώρου του τεμένους Βαγιαζήτ, σας προτείναμε να υπάρξει μια νέα κυκλοφοριακή και πολεοδομική μελέτη για την περιοχή ,αλλά επιβάλλεται και για όλο το δήμο και να μην στηριχθούμε σε αυτή του 1988 ,διότι τα δεδομένα της πόλης έχουν αλλάξει πολλάκις .Δεν εισακουσθήκαμε.
Ρωτήσαμε για τους χώρους στάθμευσης του κέντρου ,διότι προβλέψαμε το κυκλοφοριακό χάος μας απαντήσατε ότι οι χώροι στάθμευσης είναι αρκετοί.
Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα με τους πολίτες και ειδικά με αυτούς που δραστηριοποιούνται εκεί επαγγελματικά εμείς τα είπαμε εμείς τα ακούσαμε.
Να μιλήσουμε για την διαχείριση των σκουπιδιών;
Ακόμη υπάρχουν ανοιχτοί και ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι στην πόλη αλλά και στα χωριά και γνωρίζετε πολύ καλά την αυστηρότητα του νόμου στο θέμα αυτό που εξαντλείται με υψηλά πρόστιμα.
Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς.
Η ύδρευση στο δήμο μας είναι ένας βαριά ασθενής. Λέγατε ότι το νερό είναι αγαθό ζωής και στοιχείο πολιτισμού και σεβασμού των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών και είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να το διασφαλίζει.
Μάλλον τα ξεχάσατε αυτά κύριε Δήμαρχε το 2014 όπως και οι προηγούμενες χρονιές ήταν πολύ δύσκολες για τους συμπολίτες μας, με πολλές διακοπές και με κακής ποιότητας νερό. Πολλοί συνδημότες μας ή μεταφέρθηκαν σε περιοχές λιγότερο »ανώδυνες»εάν ήταν ενοικιαστές ή σε άλλη πόλη εάν ήταν υπάλληλοι ή στρατιωτικοί. Αυτοί βέβαια που έχουν τα σπίτια τους στις περιοχές αυτές ταλαιπωρούνται αφάνταστα.
Στη γεωργία και την κτηνοτροφία όπου ο δήμος μας βασίζεται κατεξοχήν σε αυτούς τους τομείς μιλήσατε για αναδασμούς.
Δεν τους είδαμε, σε κανένα σας πρόγραμμα να διεκδικείται κάτι τέτοιο.
Μιλήσατε για γραφείο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης αγροτών.
Ούτε αυτό το είδαμε.
Η αγροτική οδοποιία στο σημείο ναδίρ αξιοποιήσατε μόλις 50000 ευρώ από τα έκτακτα κονδύλια του υπουργείου εσωτερικών και από τη ΣΑΤΑ που τα είχατε προγραμματίσει από το 2013 δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ .Παρά τις πολύ μεγάλες καταστροφές που έχει υποστεί η αγροτική οδοποιία λόγω των βροχοπτώσεων.
Από τον Σεπτέμβριο του2014 στην κατάθεση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2015 σας επιστήσαμε την προσοχή και γι’αυτό το καταψηφίσαμε για τα πολύ λίγα χρήματα που εγγράψατε στον κωδικό της αγροτικής οδοποιίας μόλις 30000 ευρώ.
Θυμηθήκατε το δάσος των Μεταξάδων και ανακοινώσατε ότι θα το κάνετε κυνηγετικό πάρκο .
Ούτε στο σχεδιασμό σας το είχατε 4 χρόνια και αποτελεί δημοτική περιουσία άρα έσοδα για τον δήμο εφόσον αξιοποιηθεί.
Άλλη περιουσία του Δήμου που μένει ανεκμετάλλευτη είναι τα λατομεία του Κουφοβούνου.
Πιστέψτε με κύριε Δήμαρχε πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα όχι μόνο στην περιοχή μας θα ζήλευαν την περιουσία σας του δήμου εννοώ , με λατομεία αδρανών υλικών το α και ω της ανάπτυξης μιας περιοχής .
Από το 2011 είναι κλειστές οι επιχειρήσεις μόλις τον Αύγουστο του 2014 με πρωτοβουλία του κυρίου Παυλίδη περνάει από την βουλή τροπολογία για τα λατομεία του Κουφοβούνου να λειτουργήσουν για τις ανάγκες του έργου της εγνατίας.Το Σεπτέμβριο του2014 ομόφωνα ψηφίζεται από το Δ.Σ η επαναλειτουργία τους και η μίσθωση του χώρου και έως σήμερα δεν λειτουργούν. Επικαλείσθε κάθε φορά και ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Έχουν περάσει 10 μήνες από την λήψη της απόφασης και ακόμη να εκτελεσθεί. Μήπως είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε;
Μιλούσατε και λέγατε ότι μια πόλη χωρίς επισκεψιμότητα δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά.
Η αγορά δυστυχώς στενάζει, υποβαθμίζεται και κρατιέται μόνο από την επιμονή και την υπομονή των επαγγελματιών.
Δεν φτάνει το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων εξαντλώντας το γράμμα του νόμου το κράτος σε αυτούς;
‘Έρχεται και ο Δήμος να θυμηθεί και επιλεκτικά να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία.
Σας δώσαμε λύση κύριε Δήμαρχε μόλις στο τελευταίο συμβούλιο σας προτείναμε να παρθεί πολιτική απόφαση για την συνολική διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και κανονισμός λειτουργίας αυτών ξεκάθαρα να γνωρίζουν οι πολίτες που μπορούν να αναπτύξουν δραστηριότητα . Είναι πάντως ένα βήμα θετικό ότι στην πρότασή μας συμφωνήσατε όπως και ο Αντιδήμαρχος ανάπτυξης ο κύριος Τοπαλούδης.
Να μιλήσουμε για την Παιδεία και τον Αθλητισμό;
Τα σχολεία της περιοχής, όπως και οι αθλητικές εγκαταστάσεις έπρεπε να το 2014 να ήταν πρότυπα κέντρα. Υποσχεθήκατε κατασκευή σχολικών μονάδων, ανέγερση ενιαίου λυκείου, διαμόρφωση αύλειων χώρων ,δημιουργία παιδικού σταθμού, ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, κατασκευή κολυμβητηρίου κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στους Μεταξάδες και γήπεδο 5χ5 στη Δόξα.
Τίποτε δεν υλοποιήσατε μέχρι το 2014
Την μελέτη για το στάδιο του Διδυμοτείχου ακόμη ψάχνετε να βρείτε τους αρμόδιους για την υλοποίησή της.
Οι καθαρίστριες των σχολείων αν και έληξε η σύμβασή τους είναι απλήρωτες ,’έχουν πληρωθεί μόνο κατά το ήμισυ.
Ακατάλληλα σχολικά κτήρια κυρίως νηπιαγωγεία όπως το 1ο και το 5ο και μεγάλες ανάγκες κυρίως στη Β /μια Εκπ\ση.
Το ειδικό σχολείο είναι κλειστό από το 2011 με καινούριο εξοπλισμό που είναι ακόμη στα κουτιά σε κτήριο που το νοικιάζουμε.
Στα νομικά πρόσωπα του Δήμου στεκόμαστε δίπλα και όπου μας ζητηθεί η προσφορά μας θα ανταποκριθούμε, διότι καλύπτουν πολλές ανάγκες των δημοτών μας και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας όπως η τρίτη ηλικία,τα νήπια και οι οικονομικά ασθενέστεροι .
Γιατί κύριε Δήμαρχε υπάρχουν ακόμη υπάλληλοι του κέντρου Αλληλεγγύης από το Νοέμβρη 2014 που είναι ακόμη απλήρωτοι;
Και επί της ευκαιρίας σας κάνουμε μια πρόταση για δημιουργία ταμείου Αλληλεγγύης του Δήμου μας και σε αυτό το ταμείο να μπαίνει το 10 % των αποζημιώσεων των αιρετών που το επιθυμούν, τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Δεν θέλω να εκλάβετε τον απολογισμό μου ως ένα στείρο κατηγορώ, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου ,αντιλαμβανόμαστε τις αντικειμενικές δυσκολίες στο έργο της δημοτικής αρχής για έλλειψη χρημάτων, για έλλειψη προσωπικού το διαμηνύει ο δήμαρχος σε όλους τους τόνους.
Μπορεί να σταθεί όμως αυτό το άλλοθι;
Μπορεί να είναι ο μόνιμος λόγος για να αποποιείσθε έτσι των ευθυνών σας για τις πολιτικές που ασκείτε στο Δήμο;
Δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα κύριε Δήμαρχε, ούτε επιπλέον χρήματα υπάρχουν στον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε επιπλέον υπαλλήλους νομίζω πως θα σας στείλουν άρα πρέπει να βρείτε διεξόδους και να διαχειρισθείτε τα του οίκου σας.
Μέχρι τα μέσα του 2015 τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου μας ήταν περίπου 2,300,000 ευρώ μέρος του ποσού αυτού ήρθε από μεταφορά του 2014. Αυτά τα χρήματα κύριε Δήμαρχε έλειψαν από τον τόπο που δεν έγιναν έργα ως οφείλατε για ποιά έλλειψη χρημάτων λοιπόν μιλάτε;
Κύριε Δήμαρχε ο απολογισμός είναι μια κακογραμμένη έκθεση χωρίς ξεκάθαρα στοιχεία. Άλλωστε τα μισόλογα και το θολό τοπίο είναι κάτι που το συναντάμε συχνά.
Από τα πρώτα κιόλας συμβούλια σας ζήτησα πλήρη στοιχεία για τα έξοδα του δήμου, τα έσοδά του, τα δάνειά του, της υποχρεώσεις του δήμου έναντι στους ιδιώτες και στα ταμεία, τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου ,τα κληροδοτήματά του, τις μελέτες που έχει ο δήμος για έργα νέα πιθανόν ή για προγραμματισμένα, πληροφορίες ζήτησα για την Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου Διδυμοτείχου, το Ραδιόφωνο για όλα αυτά και ίσως και κάποια άλλα που μου έχουν διαφύγει αυτή την στιγμή δεν μου απαντήσατε ή παραβλέπατε τις ερωτήσεις που κάναμε ή δεν γνωρίζατε και δεν είχατε στοιχεία εύκαιρα, οφείλατε ‘όμως σύμφωνα με τον κώδικα σε 1 μήνα να δώσετε τις απαντήσεις έχουν περάσει μέχρι τώρα 10 μήνες. Με τον τρόπο αυτό δεν απαξιώνετε την παράταξή μας, αλλά τον θεσμό που υπηρετείτε.
Εδώ θα πρέπει να αναφερθώ και στη μείζονα αντιπολίτευση στην παράταξη του κυρίου Τοκαμάνη που έχει την εξ’ ολοκλήρου ευθύνη για την μη παρουσία μας στην οικονομική επιτροπή και στην ποιότητα ζωής.
Βέβαια επανειλημμένα έθεσα το αίτημά μου τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο δήμαρχο προσωπικά την επιθυμία μου να παραβρίσκομαι στις επιτροπές εφόσον είναι και δημόσιες .
Ο κύριος Τοπαλούδης ανταποκρίθηκε προς τιμήν του που είναι πρόεδρος της ποιότητας ζωής, ενώ ο κύριος Δήμαρχος που προεδρεύει στην οικονομική επιτροπή δεν απάντησε καν στην γραπτή αίτηση που του ‘έκανα για αυτό το θέμα.
Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν θέλετε να παραβρίσκομαι; έχετε κάτι να κρύψετε ή σας είναι δυσάρεστη η παρουσία μου;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και συμπολίτες έκλεισε κάπως έτσι το 2014 το τέλος της πρώτης θητείας του κυρίου Πατσουρίδη και επειδή είχαμε και εκλογές στο μεσοδιάστημα η λαϊκή εντολή ήταν σαφής να συνεχίσει το έργο του.
Εμείς ως παράταξη κύριε Πατσουρίδη σας το ευχόμαστε,τουλάχιστον στη δεύτερη θητεία σας να υλοποιήσετε τα έργα που υποσχεθήκατε στην πρώτη, όχι γιατί θα κάνετε καλό στην παράταξή σας αυτό είναι αυτονόητο,αλλά στους πολίτες αυτού του τόπου που αξίζουν πολλά.
Εμείς κυρίες και κύριοι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εδώ
-Θα διαφωνούμε με πρακτικές αδιαφορίας,σκοπιμότητας,στασιμότητας
-Θα καυτηριάζουμε τακτικές αδιαφάνειας και αναποτελεσματικής διοίκησης
-Θα συμφωνούμε με προτάσεις αναπτυξιακές και διαφανής
-Θα υπερψηφίζουμε θέσεις που συνδράμουν στο καλό των περισσοτέρων πολιτών.
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της παράταξής μας δεν είναι αυτός του χειροκροτητή και του σιωπηλού συνομιλητή είτε στο Δ.Σ. είτε στην κοινωνία.
Είμαστε η αντιπολίτευση των ξεκάθαρων θέσεων, των ουσιαστικών προτάσεων, του ελέγχου των πράξεων της Διοίκησης για την καλύτερη λειτουργία της και της τεκμηριωμένης κάθε φορά κριτικής προς όφελος των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας.
Κινούμαστε πάντα στη βασική αρχή της παράταξής μας που είναι η αξιοπρέπεια, η συνέπεια και η ευθύνη, υπερασπιζόμαστε την διαφάνεια, τον δημοκρατικό λόγο και την συνεργασία.
Στις συνεδριάσεις πολλά θέματα τα ψηφίσαμε ομόφωνα. Δείχνει ότι η αντιπολίτευση στηρίζει την Διοίκηση στο έργο της, όταν αυτό αποβλέπει στο καλό του Δήμου και των πολιτών της.
Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, ούτε καταστροφική, ούτε επικοινωνιακή.
Κύριε Δήμαρχε την αδυναμία σας να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των καιρών, προσπαθείτε να την καλύψετε με αναβλητικότητα και με το επιχείρημα ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Βεβαίως φταίνε και οι άλλοι αλλά όχι για όλα, σ’αυτή τη θητεία σας πρέπει να βρείτε άλλο επιχείρημα αυτό έχει πολυακουστεί.
Ο Δήμος μας έχει τεράστιες δυνατότητες. Είναι πανέμορφος στο σύνολό του με πολλά προτερήματα.
Σημασία έχει να διαθέτεις πιστεύω, θέληση, όραμα, σχέδιο, πυγμή, ανταγωνιστικότητα, φαντασία, να θέλεις να μοιράζεσαι, να ακούς, να μαθαίνεις, να δημιουργείς, να συνεργάζεσαι.
Άρα χρειάζεστε αλλαγή φιλοσοφίας και αντίληψης.
Ο Δήμος μας είναι φυσικός πλούτος με περισσή ιστορία και πολιτισμό είναι όμως πέρασμα.
Ας γίνει στάση, στάση διαφορετικότητας για όσους επιλέξουν να ζήσουν ή να τον επισκεφθούν.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις με ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες με σωστό σχεδιασμό.
Η πορεία του Δήμου απαιτεί από κοινού προτάσεις, εμείς ως παράταξη -Βήμα εμπιστοσύνης- θα σας τις καταθέτουμε κάθε φορά, εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο με διάθεση διαλόγου και συνεργασίας που πρέπει να είναι αμφίπλευρη.
Η ευθύνη ανήκει σε σας ολοκληρωτικά να τις ακούσετε, να τις επεξεργασθείτε, να τις υλοποιήσετε.

Σας ευχαριστώ πολύ