Πριν καν συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου, είχε αποφασιστεί να δοθεί ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρία για τη φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου όπου θα γίνει η εμποροπανήγυρης. Δεν διαβάσατε λάθος, σωστά διαβάσατε.

Η απόφαση ελήφθη και απλά, με κάθε βέβαια ειλικρίνεια, ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και έπρεπε να πάρει απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, το 6ο στην ημερήσια διάταξη: «Διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών καθαριότητας χώρου εμποροπανήγυρης με τα ίδια μέσα του Δήμου και καθορισμός αντικειμένου παρεχόμενων υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011
»
Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου Στέφανου Σιναπίδη, ο οποίος το καταψήφισε, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των υπόλοιπων συμβούλων.

Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου, η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση, για να γίνει διαγωνισμός και να αποφευχθεί η ανάθεση για θέματα καθαριότητας γραφείων και υπηρεσιών του Δήμου.
Η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού κι ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την καθαριότητα των κτιρίων, άμεσα μέχρι το τέλος του έτους.
Το πρόβλημα υπάρχει υποστήριξε η πλευρά Τοκαμάνη, η οποία πρότεινε να γίνει διαγωνισμός για την καθαριότητα των κτιρίων, με χρονικό όριο το ένα έτος, με τον όρο ότι αν προσληφθεί προσωπικό με σύμβαση από το Δήμο, να λήξει το συμβόλαιο με τον ανάδοχο. Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, είπε ότι ο διαγωνισμός είναι χρονοβόρος.

Σημείωση thraki Νεα.
Τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να είναι ανοιχτά για όλους, καθώς αποτελούν στην ουσία «τη βουλή των Δήμων».
Εκεί λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις, γνωστοποιούνται πρωτοβουλίες και σκέψεις και κυρίως σ’ αυτά ενημερώνονται οι δημότες.
Το thraki Νεα, παρακολουθεί όσα μπορεί και μεταφέρει το κλίμα.
Επίσης, αναγνώστες είχαν στείλει σχόλια για το θέμα της εμποροπανήγυρης αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ανάθεση. Δεν τα δημοσιεύσαμε, γιατί απλά περιμέναμε το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο βγήκαν όλα στο φως.