Με μία όμορφη σκακιστική γιορτή στο κεντρικό πάρκο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της έκθεσης Hellenic Green Festival, ολοκλήρωσε στις 5 Ιουνίου 2015 την δράση του, το σκακιστικό τμήμα του «Εθνικού» για την φετινή χρονιά.
Τρεις σκακιστές συμμετείχαν από την ομάδας του «Εθνικού», που φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Ιούλιο βάζει πλώρη για την Α΄ Εθνική συμμετέχοντας στην κορυφαίο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ρίο της Πάτρας, αλλά και ο προπονητής των παιδικών ακαδημιών του σκακιστικού τμήματος, έπαιξαν Σιμουλετανέ.
Δύο ώρες διήρκησαν οι αγώνες και η ανταπόκριση των φίλων του σκακιού ήταν μεγάλη αφού ο αριθμός των συμμετεχόντων που εναλλάσσονταν στις σκακιέρες ξεπέρασε τους εξήντα, ενώ πολλοί ήταν και οι θεατές.
Από την ομάδα του «Εθνικού» έπαιξαν οι Γεράσιμος Βαλλιάνος, Ελπίδα Αϊβαζιάν και Ορέστης Μπλίτσας καθώς και ο προπονητής των παιδικών τμημάτων του σκακιστικού τμήματος Ιωάννης Βαρσαμούδης που ήρθαν αντιμέτωποι με πολλούς λάτρεις του αθλήματος, με απόλυτη επιτυχία.
Το σκακιστικό τμήμα του «Εθνικού» ευχαριστεί τους διοργανωτές του Hellenic Green Festival, για την φιλοξενία στον χώρο της έκθεσης η οποία θα διαρκέσει έως της 7 Ιουλίου, αλλά και για την ουσιαστική συνδρομή τους στην διοργάνωση των αγώνων.
σκάκι
facebook : Εθνικός Σκάκι .