δήμος ΑλεξανδρΣτην εκμετάλλευση χώρου μεταξύ του αεροδρομίου και του λιμανιού θέλει να προχωρήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτό θα προκηρύξει διαγωνισμό για τη μίσθωση της έκτασης. Στην ανακοίνωσή του ο δήμος τονίζει:

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 3/2015 απόφασης που ελήφθη σε πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου, η δημοτική αρχή δηλώνει την πρόθεσή της να προβεί σε κατάρτιση διακήρυξης για διενέργεια ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, που αφορά την αξιοποίηση της έκτασης 550 στρ. περίπου, ιδιοκτησίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται μεταξύ του λιμανιού και του αεροδρομίου.
Η χώρα μας διέρχεται τη δυσμενέστερη οικονομική συγκυρία στη νεώτερη ιστορία της, τα αποτελέσματα της οποίας αποτυπώνονται πρωτίστως στην άνευ προηγουμένου δυσχέρεια κρατικής χρηματοδότησης του δήμου, κατ’ επέκταση στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του και στη δυνατότητά του ν’ ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερα αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των πολιτών του.
Ως εκ τούτου, τώρα όσο ποτέ, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας του δήμου, αποκλειστικά με γνώμονα το όφελος και το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας.
Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η δημιουργία διεθνούς κέντρου διαμετακομιστικού εμπορίου (logistics) στην εν λόγω έκταση, μέσω της ανεύρεσης μεγάλου επενδυτή από τη διεθνή ή την εγχώρια αγορά, ο οποίος θα προκύψει από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό.
Ο συγκεκριμένος χώρος διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν αντίστοιχα μοναδική επενδυτική ευκαιρία στη μεσογειακή λεκάνη γενικότερα (γεωστρατηγική θέση, λιμάνι, σιδηρόδρομος, αυτοκινητόδρομος, αεροδρόμιο, αγωγοί, κόμβος δικτύων).
Η διαδικασία θα γίνει με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραχώρηση – αντάλλαγμα χώρου χρήσης με ετήσιο μίσθωμα. Επίσης στους όρους της διακήρυξης θα προβλεφθεί συμβατική υποχρέωση του αναδόχου για απασχόληση εργαζομένων από το δήμο Αλεξανδρούπολης κατά ποσοστό 80%.