ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

«Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη η συσπείρωση, χωρίς ηγεμονισμούς και προαπαιτούμενα»

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοινώνει με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Πάμε Μπροστά» Γιάννης Λασκαράκης. Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του, «ελπίζω να μπορέσω να φανώ χρήσιμος, προς την κατεύθυνση της ενότητας των υγειών και δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου της Αλεξανδρούπολης, με βάση ένα όραμα και ένα σχέδιο που συνθέτει απόψεις, αλλά και συνεγείρει και κινητοποιεί τους πολίτες».
Όπως σημειώνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, κοινοποιώντας την επιστολή στα ΜΜΕ, «από καιρό γίνομαι αποδέκτης προβληματισμών πολιτών για την πορεία της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα για την διάσπαση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και την έλλειψη ενιαίου οράματος και δράσης για το μέλλον του Δήμου μας. Ελπίζω να μπορέσω να φανώ χρήσιμος, προς την κατεύθυνση της ενότητας των υγειών και δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου της Αλεξανδρούπολης, με βάση ένα όραμα και ένα σχέδιο που συνθέτει απόψεις, αλλά και συνεγείρει και κινητοποιεί τους πολίτες. Προς την κατεύθυνση αυτή θα αναλώσω τις μικρές μου δυνάμεις».

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

ΚΟΙΝ: 1. Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και ως Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Μιχάλη Κογιομτζή, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί πάμε μπροστά»
Νίκο Γρηγοριάδη, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση».
Σάββα Δευτεραίο, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κύριε Πρόεδρε,

Σας γνωρίζω ότι εφ΄ εξής, επιθυμώ να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ευρισκόμενος σε συνεργασία με άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου ή Δημοτικούς Συμβούλους, που έχουν συγκλίνουσες απόψεις με αυτές που χρόνια τώρα, μαζί με τους συνεργάτες μου, σταθερά υποστηρίζουμε, για ένα Δήμο της αειφορίας, της καινοτομίας και του πολιτισμού.
Πιστεύω ότι στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη η συσπείρωση, χωρίς ηγεμονισμούς και προαπαιτούμενα, όλων των δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου που προσδοκούν την ενεργή τους παρουσία στα δημοτικά πράγματα και τη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων.
Που προσβλέπουν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο ουσιαστικού διαλόγου, συγκρούσεων ιδεών, αλλά και συναινέσεων, που μετουσιώνει τα οράματα σε στρατηγικό σχέδιο και σε εφικτό δημοτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα.
Που διαφωνούν με τον λαϊκισμό, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία ως μέθοδο «διοίκησης» και επιβολής απόψεων.
Που ταυτίζονται με την Αυτοδιοίκηση του ορθού λόγου, της σύνθεσης, της ανάπτυξης, της διαφάνειας, του μέτρου και της αισθητικής.
Ευελπιστώ ότι σύντομα θα ανοίξει ένας δημοκρατικός διάλογος για όλα αυτά και για το μέλλον του Δήμου και του θεσμού. Ένας διάλογος για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές.

Ταυτόχρονα και με βάση την υποχρέωση που προκύπτει εκ της ανεξαρτητοποίησής μου (νόμος 3852/2010, άρθρο 24), παραιτούμαι από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Με τιμή

Γιάννης Λασκαράκης
Δημοτικός σύμβουλος