Κάθε Παρασκευή, ο σεφ Δημήτρης Τοντσίδης μας παρουσιάζει την πρότασή του για το αγαπημένο πιάτο του Σαββατοκύριακου.
Για αυτή την εβδομάδα ο Δημήτρης προτείνει φαρφάλες με πολύχρωμες πιπεριές, κοτόπουλο και πέστο βασιλικού.
Υλικά για δύο άτομα
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 πιπεριές κόκκινες και πράσινες
1 κρεμμύδι
400 γρ φαρφάλες
1 σάλτσα ντομάτας
2 κουταλάκια του γλύκου πέστο
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
φαρφάλεςΒράζουμε τις φαρφάλες για περίπου 10 λέπτα σε αλατισμένο νερό.Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε πολύ καλα το κοτόπουλο και οταν ετοιμαστέι το κόβουμε σε κύβους.Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές .Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομέμο κρεμμύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές.Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και στην συνέχεια τις φαρφάλες και το πέστο βασιλικού και ανακατέυουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
ΤοντσίδηςΟ Δημήτρης είναι ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο της μαγειρικής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Από μικρός κατάφερε να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα και σπούδασε στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων με ειδικότητα τη μαγειρική τέχνη. Όνειρό του είναι να γίνει ένας διακεκριμένος μάγειρας και να αναδείξει τη μεσογειακή κουζίνα. Αυτή τη στιγμή είναι ο σεφ στο καφέ-μπάρ Κυβερνείο στην Αλεξανδρούπολη.
Ο Δημήτρης Τοντσίδης απαντά στα email που λαμβάνει στο: dimi-rct@hotmail.com και στο τηλέφωνο 6948260072