εθνολογικό μουσείο Θράκης Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στις 7:30 μ.μ. στο καφέ του Μουσείου το Σωματείο Φίλων του Ε.Μ.Θ διοργανώνει συζήτηση με θέμα: Γονείς, παιδιά και μάθηση
Συντονιστής των συναντήσεων: Νίκος Μακρής, Αναπ. Καθηγητής Ψυχολογίας Δ.Π.Θ.
Είσοδος ελεύθερη
Η μάθηση είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία η οποία εξαρτάται από ποικίλους ατομικούς παράγοντες, όπως η ετοιμότητα για μάθηση, τα κίνητρα, η νοημοσύνη. Όμως η μάθηση επηρεάζεται και από πολλούς σημαντικούς, εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι ο ρόλος των γονέων, των δασκάλων, των συνομηλίκων.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι παράγοντες που διευκολύνουν ή παρεμποδίζουν τη μάθηση ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον ρόλο και τις προσδοκίες γονέων και εκπαιδευτικών.
Στη συνάντηση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν γονείς και των δύο φύλων, αλλά και εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς τους στη μάθηση των παιδιών.
Ο Νίκος Μακρής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και επισκέπτης Καθηγητής στο Ερευνητικό Κέντρο Ανάπτυξης του Ανθρώπου του Πανεπιστήμιου του Michigan των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη γνωστική ανάπτυξη, τις διαδικασίες μάθησης και τα κίνητρα μάθησης. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε ελληνόγλωσσα και διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας και μέλος διεθνών εταιριών σχετικών με τη γνωστική ανάπτυξη του ατόμου, τη μάθηση και τη διδασκαλία.