Κάθε Παρασκευή, ο σεφ Δημήτρης Τοντσίδης μας παρουσιάζει την πρότασή του για το αγαπημένο πιάτο του Σαββατοκύριακου.
Για αυτή την εβδομάδα ο Δημήτρης προτείνει Μοσχαράκι Μπανκέτ

Υλικά για 4 άτομα
1,5 κ. μοσχαρίσια ελιά
10 κρεμμυδάκια στιφάδου
1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο
100 γρ. μανιτάρια λευκά, μικρά
2 αβγά, τους κρόκους
200 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 λεμόνι, το χυμό
4 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο ή ανάλογο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας ανακατεύοντας να ροδίσει. Αλατίζουμε και ρίχνουμε νερό όσο να σκεπάσει το κρέας. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σκεπασμένο επί 1 ώρα περίπου (να έχει μαλακώσει το κρέας). Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Τα προσθέτουμε στο κρέας στο μέσον του ψησίματος. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στα δυο ή στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε με αλάτι και πιπέρι, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε ζεστά. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Λίγο πριν βγάλουμε το κρέας από τη φωτιά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Βγάζουμε το φαγητό από την κατσαρόλα σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας μέσα μόνο τη σάλτσα του. Προσθέτουμε στη σάλτσα το μείγμα κρέμας-αβγών και ανακατεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά να δέσει γύρω στα 6′- 7′, χωρίς να αφήσουμε να κοχλάσει. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμα. Βάζουμε ξανά το φαγητό μέσα στη ζεστή σάλτσα του. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με μπάμιες τραγανές μαριναρισμένες με σκόρδο…

μοσχαράκι μπανκέτ
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
ΤοντσίδηςΟ Δημήτρης είναι ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο της μαγειρικής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Από μικρός κατάφερε να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα και σπούδασε στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων με ειδικότητα τη μαγειρική τέχνη. Όνειρό του είναι να γίνει ένας διακεκριμένος μάγειρας και να αναδείξει τη μεσογειακή κουζίνα. Αυτή τη στιγμή είναι ο σεφ στο καφέ-μπάρ Κυβερνείο στην Αλεξανδρούπολη.
Ο Δημήτρης Τοντσίδης απαντά στα email που λαμβάνει στο: dimi-rct@hotmail.com και στο τηλέφωνο 6948260072