Περίσσευαν τα χαμόγελα και στους τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συγκάλεσαν σύσκεψη με φορείς στην Ορεστιάδα. Στη σύσκεψη όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι αγροτών, αναλύθηκαν τα νέα δεδομένα ύστερα και από την ενίσχυση με 30.000.000 ευρώ της βιομηχανίας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Αν και ήταν αισθητή η μη μαζική συμμετοχή των αγροτών, εκφράστηκε αισιοδοξία ότι με την ανακοίνωση της τιμολογιακής πολιτικής, η οποία είναι ίδια με πέρυσι, οι αγρότες έστω και την τελευταία στιγμή θα καλλιεργήσουν τεύτλα.
Τόσο οι βουλευτές, όσο και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσει το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας. Και να μη λειτουργήσει όμως, όπως υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, η μεταφορά τεύτλων, προς άλλο εργοστάσιο έχει εξασφαλιστεί και δε θα επιβαρυνθούν ούτε ευρώ οι αγρότες.

Αιτήσεις οι αγρότες μπορούν να καταθέτουν όλο το 24ωρο, όπως ανέφερε ο διευθυντής του εργοστασίου Ορεστιάδας Παράσχος Παρασχούδης. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί σπόροι για 5.000 στρέμματα, ενώ οι αιτήσεις αγγίζουν καλλιέργειες 8.000 στρεμμάτων.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ανακοινώθηκε νωρίς το τιμολόγιο κι ότι το φιλότιμο των αγροτών και η πλάτη που έβαζαν για να στηρίξουν τη βιομηχανία έχουν εξαντληθεί.
καϊσας, γκαρά, ρίζος

σύσκεψη