Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου καταγγέλλει, τις μεγάλες ελλείψεις βιβλίων, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς δεν έχουν τυπωθεί αρκετοί τίτλοι βιβλίων.
Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία , χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ούτε τα απολύτως απαραίτητα. Όπως ανακοινώνει το Υπουργείο οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία στα χέρια τους, μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν τυπωθεί 37 από τους 1200 τίτλους.
Μέχρι τότε οι καθηγητές θα παραδίδουν μαθήματα από dvd και φωτοτυπίες. Η υποχρηματοδότηση εμποδίζει την στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο παρακινεί τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν «βρίσκοντας την προσφορότερη λύση»… Είναι ξεκάθαρο ότι οι γονείς θα αναγκαστούν να πληρώσουν πάλι για την δήθεν δωρεάν παιδεία των παιδιών τους.
Ούτε οι γονείς , ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές οφείλουν να κατανοήσουν τις αδυναμίες του κράτους, ασχολήθηκαν με τα μεγάλα και παραμέλησαν τα στοιχειώδη, ξέχασαν τα βιβλία, απαράδεκτη ανευθυνότητα.
Καλούμε τους Εκπαιδευτικούς και γονείς να συσπειρωθούν και να παλέψουν μαζί για την υπεράσπιση και διεύρυνση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και της δωρεάν παροχής βιβλίων σε όλα τα παιδιά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Χατζηαναστασίου Μιχάλης