OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤης Κικής Ηπειρώτου από την εφημερίδα «Η Γνώμη»
Χώρους στάθμευσης στο κέντρο για μοτοσικλέτες και λοιπά δίκυκλα ζητά η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου, με αφορμή τη διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη Αλεξανδρούπολης.
Σε κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της Λέσχης Κριτής Κριτού σημειώνει πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθούν οι θέσεις πάρκινγκ για τα δίκυκλα, αλλά να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες αφού «η μοτοσικλέτα είναι οικολογική και η λύση στο κυκλοφοριακό, όχι το πρόβλημα», απειλώντας με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα σε όποιον επιχειρήσει αυτό τον «διωγμό».
Να σημειωθεί πως η προσπάθεια δήμου και τροχαίας για τάξη στο κέντρο έχει ξεκινήσει πριν από αρκετές εβδομάδες, με αρκετά πρόστιμα σε δίκυκλα που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, ενώ έχει συζητηθεί στην επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κατάργηση των χώρων στάθμευσης που υπάρχουν για τα δίκυκλα επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, με εξαίρεση τα σημεία όπου λειτουργούν τράπεζες. Στην κυκλοφοριακή μελέτη δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο θέμα, ωστόσο υπάρχουν προτάσεις που εφόσον υιοθετηθούν θα «καθαρίσουν» το κέντρο τόσο από δίκυκλα, όσο και από αυτοκίνητα.
Η δήλωση του κ. Κριτού έχει ως εξής:
«Πάρκινγκ παντού για μηχανές, παπάκια και βέσπες…!!!! Ο κόσμος πλέον είναι «φτωχός» όλοι έχουν στραφεί στο παπάκι και τις βέσπες και επίσης ο «άνθρωπος» κατασκεύασε αυτές, για να τις έχει πάντα δίπλα του, στην δουλειά του, στην βόλτα του, στην διασκέδαση του……. δίπλα του, αλλιώς θα χρησιμοποιούσε τα τέλεια μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης μας που δεν υπάρχουν τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια..!!!!!!! σε κανένα σύγχρονο κράτος δεν υπάρχει πάρκινγκ που παρκάρεις την μοτοσικλέτα σου και μετά περπατάς έστω και λίγο για να πας εκεί που θες!!
Αυτό γίνεται μόνο με τα αυτοκίνητα..!! η μοτοσικλέτα φτιάχτηκε για να μπορεί να παρκάρει παντού και αν την διώξει κάποιος από κάπου θα παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο στις σκάλες στις διαβάσεις στο μπαλκόνια….. παντού……!!!
Στην Αλεξανδρούπολη είμαστε πάνω από 15.000.!!! ούτε να μας γράφεις συνέχεια μπορείς ούτε να μας κυνηγάς…… η μοτοσικλέτα είναι οικολογική και η λύση στο κυκλοφοριακό….. όχι το πρόβλημα..!!
Ένα αυτοκίνητο = με πέντε βεσπακια δηλαδή δέκα ανθρώπους….. έτσι παρακαλώ για παρκινγκ παντού, προπαντός στο κέντρο της πόλης…. αλλιώς θα προκαλέσουμε κοινωνικό πρόβλημα και οργή.!!!!!!!!!!!!!!!!
λόγω της θέσης μου θα είμαι ο πρώτος που θα καταγγείλω και θα ζητήσω ασφαλιστικά μέτρα, θα προβώ σε μηνύσεις σε οποιονδήποτε μελετητή προτείνει το διώξιμο των μοτοσικλετών από τις πόλεις του εικοστού πρώτου αιώνα…!!!»