πλημμύραΗ ερώτηση του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη για τις πλημμύρες στον Έβρου συζητήθηκε στη βουλή. Στην ερώτηση του κ. Δημοσχάκη απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας Ευάγγελος Αποστόλου.
Ο κ. Δημοσχάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις υποδομές, στη κτηνοτροφία και στη γεωργία, αλλά και τις επιπτώσεις γενικότερα στην οικονομία της περιοχής.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις οικιστικές ζημιές στις περιοχές του Σουφλίου και του Λαγυνά, στις θραύσεις των αναχωμάτων, στα άνω των 300 κατεστραμμένα αντλιοστάσια του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ, και στην ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων του αγροτικού συνεταιρισμού κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης στο Τυχερό , ο οποίος κινδυνεύει να χάσει την επιτυχημένη του παρουσία στη διεθνή αγορά σπαραγγιού.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι,
γίνεται προσπάθεια ώστε μέχρι το Πάσχα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι,
ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση ήδη καταβάλλεται για τα βαμβάκια κι ότι μόλις επιτρέψουν οι συνθήκες για γίνουν εκτιμήσεις στις ζημιές στα σκόρδα και στα σπαράγγια.

Στο μεταξύ, κατά τη δευτερολογία του ο κ. Δημοσχάκης μίλησε για εξαπάτηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Αν δεν ενδιαφερθείτε τώρα, άμεσα για τον Έβρο, λυπάμαι αλλά ισοδυναμεί με εγκατάλειψή ή και εξαπάτηση επιεικέστερο όσων σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους».
Στο σημείο αυτό απαντώντας ο κ. Αποστόλου τόνισε:
«Ήταν ατυχής η έκφρασή σας εξαπατήσατε τον Ελληνικό λαό. Ούτε καν δύο μήνες δεν έχουμε κλείσει διακυβέρνηση της χώρας και βλέπετε όχι απλώς είμαστε κοντά και τρέχουμε στα προβλήματα, αλλά και αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε ανταποκρινόμαστε».
«Αγωνία μας είναι στον Έβρο στη Μακεδονία η γη που καλλιεργείται να καλλιεργηθεί και φέτος», συνέχισε ο υπουργός.
Δείτε τη συζήτηση.