Ενεργητική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο στις 10 Σεπτέμβρη 2011, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους νέους να ασκήσουν ειρηνικά το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα και να συμμετέχουν τo Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Πανελλαδικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο, που διοργανώνουν τα Συνδικάτα των εργαζομένων και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου).
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των καθολικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι στρατηγικής σημασίας. Η απάντηση στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και στα νέα μέτρα που προωθούνται πρέπει να είναι μαζική και ισχυρή.
Η έξοδος από την κρίση δεν περνάει μέσα από τέτοιες πολιτικές, ούτε βεβαίως μέσα από το λαϊκισμό και την κομματική επένδυση στην καταστροφή του τόπου.
Απαιτείται αγώνας για την ανόρθωση της χώρας και την δημοσιονομική εξυγίανση με την κοινωνία όρθια.
Παλεύουμε για:
1. Την ανάταξη της χώρας και την παραμονή εντός ευρωζώνης και ευρωπαϊκού πλαισίου
2. Τον έλεγχο των αγορών και την ανατροπή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης στον κόσμο και την Ευρώπη
3. Την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης
4. Την προώθηση μιας νέας γενιάς δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για μια κοινωνικά δίκαιη διέξοδο από την κρίση
5. Την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας που παράγει και δημιουργεί και μιας νέας σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
6. Την κατοχύρωση της κοινωνικής προστασίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων
Χρειάζεται αγώνας κοινωνικός αλλά και πολιτικός για να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και να αλλάξουμε τη χώρα και την Ευρώπη. Παλεύουμε μαζί με την νεολαία για να γίνει η γενιά της αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης και όχι η γενιά του αποκλεισμού και της απόγνωσης.
Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει τους αγώνες και παράλληλα καταθέτει τις υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις της για διέξοδο από την κρίση.
Μη παραδίνεστε στην κρίση.
Αγώνας για αλλαγή πολιτικών και αλλαγή συσχετισμών.
Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης
Δημοκρατικής Αριστεράς