Την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για σκόπιμη υποβάθμιση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με στόχο το ξεπούλημά της -όπως υποστηρίζουν- σε ιδιώτη επενδυτή, ετοιμάζονται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.
Τη μήνυση ετοιμάζει ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αρης Καζάκος, σε μια περίοδο που τουλάχιστον δέκα εταιρείες φέρονται να έχουν χτυπήσει την «πόρτα» της ATEBank, εκδηλώνοντας άτυπα το ενδιαφέρον τους για το 82,3% της ΕΒΖ.
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει περισσότερο στις 15/9, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, μεταξύ των οποίων «περιλαμβάνονται οι Nordzucker, Sudzucker και MAN», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Μανόλης Λαγογιάννης.
Στο μεταξύ, με την ευκαιρία της 76ης Διεθνούς Εκθεσης -και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου- οι εργαζόμενοι έχουν καλέσει στη Θεσσαλονίκη 87 βουλευτές από 17 νομούς, προκειμένου να τούς ενημερώσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να ακούσουν τις απόψεις τους.

www.seleo.gr