πλάτανος λιμανάκι ΜάκρηςΤης Κικής Ηπειρώτου από την εφημερίδα «Η Γνώμη»
Στην αναζήτηση εκμισθωτή του δημοτικού ακινήτου «Πλάτανος», στο λιμανάκι της Μάκρης, βρίσκεται ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Στόχος είναι, μέσα από διαγωνισμό, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου θα ανακοινωθεί άμεσα, να βρεθεί ενοικιαστής, ο οποίος θα αναλάβει την ανακαίνιση και λειτουργία του χώρου ως ταβέρνα-εστιατόριο, για τα επόμενα 25 χρόνια.
Οι όροι της διακήρυξης απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο βασικός όρος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ δήμου και ιδιώτη είναι να αναλάβει ο μισθωτής το σύνολο της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου (σύμφωνα με την περιγραφή και το κόστος εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης) μια και το κτίριο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο πρόσφατο παρελθόν.
Η διάρκεια εκμίσθωσης του ακινήτου θα είναι συνολικά για είκοσι πέντε χρόνια από την υπογραφή του συμφωνητικού εκμίσθωσης και με όριο πρώτης προσφοράς της φανερής, προφορικής και πλειοδοτικής δημοπρασίας στο ποσό 800€/μήνα, με ετήσια αναπροσαρμογή μετά το τέλος του 2ου έτους της μίσθωσης κατά 3% επί του εκάστοτε αναπροσαρμοζόμενου καταβαλλόμενου μισθώματος.
Όλες οι εργασίες και οι εγκαταστάσεις που θα γίνουν από το μισθωτή στο δημοτικό ακίνητο, θα είναι πάντοτε και καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης υπό τη γνώση, επίβλεψη και έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των αρμοδίων υπηρεσιών.
Ο μισθωτής δικαιούται να υλοποιήσει εργασίες που θα εξυπηρετήσουν την αρχιτεκτονική και αισθητική εικόνα του όλου κτιρίου και οι οποίες δεν θα προσκρούουν στην κείμενη νομοθεσία.
Επίσης, ο μισθωτής υποχρεούται να ασφαλίσει το κτίριο, τον εξοπλισμό και τον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου σε αναγνωρισμένη ασφαλιστική εταιρία ποσού εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000) και σε πυρασφάλεια αυτού για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα καταθέσει στο γραφείο του δήμου, πριν την υπογραφή του συμφωνητικού εκμίσθωσης του ακινήτου.