αστυνομίαΣε οκτώ διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων και δύο κλοπές δικύκλων στη Ροδόπη εμπλέκονται δύο ανήλικοι κι ένας 18χρονος.
Οι συλληφθέντες 16 και 17 ετών είχαν διαφύγει από το ίδρυμα αγωγής ανήλικων αρρένων στοιχειώδους εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διάφορα αδικήματα.
Η άκρη του νήματος για τις κλοπές που είχαν αναστατώσει τη Ροδόπη, βρέθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, όταν εντοπίστηκαν στην Κομοτηνή και συνελήφθησαν ένας 16χρονος κι ένας 17χρονος, οι οποίοι είχαν διαφύγει από το ίδρυμα ανηλίκων όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές, ληστεία και εμπρησμό κατά περίπτωση.
Στη συνέχεια από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, διέρρηξαν στην πόλη της Κομοτηνής και σε χωριά του νομού Ροδόπης, οκτώ καταστήματα – επιχειρήσεις αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων:
• 573 ευρώ
• Μαγειρικά σκεύη
• Φαρμακευτικά προϊόντα
• 1 κινητό τηλέφωνο
• 1 ηλεκτρονική συσκευή

Προέκυψε επίσης ότι οι τρεις δράστες είχαν αφαιρέσει από την πόλη της Κομοτηνής, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή και στα σπίτια των δραστών και σε διάφορα σημεία απόκρυψης, τα δύο δίκυκλα και το μεγαλύτερο μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το τμήμα ασφάλειας Κομοτηνής.