ΝτόλιοςΤις πολιτικές του εκτιμήσεις για την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη των κομμάτων στις εκλογές, ανέλυσε ο υφυπουργός εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο με το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος. Θεωρεί την τρίτη θέση εξαιρετικά πολύτιμη, όσο πολύτιμο θεωρεί και το ΠΑΣΟΚ στον κρίσιμο ρυθμιστικό ρόλο τον οποίο θα κληθεί να αναλάβει μετά τις εκλογές.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός δήλωσε:
«Η τρίτη θέση που διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ, δεν κινδυνεύει από τον Γιώργο Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι η ζημιά που υφιστάμεθα από το Κι.Δη.Σο. είναι μεγάλη. Από εμάς αντλεί κυρίως ψήφους όπως λένε όλες οι δημοσκοπήσεις. Θα πρέπει να επικαλεστώ τη λογική της χαμένης ψήφου. ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψηφίζουν το Κι.Δη.Σο. Αυτή η ψήφος είναι χαμένη ψήφος, όπως εκτιμώ ότι θα φανεί και από τις επόμενες δημοσκοπήσεις και οι οποίες κατά την άποψή μου δε θα παρουσιάζουν το Κι.Δη.Σο του κυρίου Παπανδρέου στη Βουλή.
Για το ΠΟΤΑΜΙ έχω να πω ότι είναι ένα κόμμα χωρίς ιδεολογικό στίγμα. Πρόκειται για έναν αχταρμά κυριολεκτικά, όπου υπάρχουν οι Νεοφιλελεύθεροι του κυρίου Μάνου της ΔΡΑΣΗΣ οι οποίοι «παντρεύτηκαν» με παραδοσιακούς αριστερούς, όπως είναι ο κ. Λυκούδης και μια σειρά απολίτικων ανθρώπων στη λογική του νέου. Ότι παλιά λογική υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα, όσον αφορά το πολιτικό σύστημα, εκφράζεται σήμερα από το ΠΟΤΑΜΙ. Θα είναι ένα κόμμα βραχείας διάρκειας και θα σβήσει σύντομα, εκτιμώ.
Το ΚΚΕ είναι ακόμα παραδοσιακό. Νομίζω ότι δε θα πάρει την τρίτη θέση παρ’ όλο που εμφανίζεται, με μια σταθερότητα στις δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ότι ένα τμήμα των ψηφοφόρων του, με βάση τη μεγάλη πόλωση που θα υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, θα οδηγηθούν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πολύτιμο γιατί μπορεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση και να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή ως τέτοιο κόμμα στη Βουλή το οποίο θα πάρει την τρίτη εντολή».