κλέφτηςΟ κλέφτης είχε κρατήσει και δραχμές. . .

Πέντε καταστήματα και δύο αυτοκίνητα είχε διαρρήξει ένας 37χρονος στην Ορεστιάδα στις 11 και 12 Ιανουαρίου. Από τις διαρρήξεις ο 37χρονος είχε αφαιρέσει:
 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα
 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
 1 ηλεκτρονική συσκευή
 1 ρολόι χειρός
 2 κινητά τηλέφωνα
 1 κλειδί
 4 φακούς
 2 μαχαίρια
 25 κυνηγετικά φυσίγγια
 Το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ
 Είδη ένδυσης και υπόδησης

Όλα τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, εντοπίσθηκαν στο σπίτι του δράστη, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 37χρονου, εκτός από τρία διαρρηκτικά εργαλεία βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
 1 κυνηγετικό όπλο
 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
 2 ηλεκτρονικές συσκευές
 4 κινητά τηλέφωνα
 10 χαρτονομίσματα των 1.000 δραχμών
 2 κλειδιά αυτοκινήτου
το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Στην Αλεξανδρούπολη ένας 15χρονος, ένας 17χρονος κι ένας 19χρονος κατηγορούνται για κλοπές και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ο 17χρονος, στις 4 Ιανουαρίου διέρρηξε κατάστημα, αφαιρώντας από το εσωτερικό του τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές, οκτώ τηλεχειριστήρια και 200 περίπου ευρώ.
Στη συνέχεια διέθεσε τις δύο ηλεκτρονικές συσκευές και τα τέσσερα τηλεχειριστήρια στον 17χρονο και στον 19χρονο.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των δύο δραστών, ηλικίας 19 και 15 ετών, οι δύο ηλεκτρονικές συσκευές και τα τέσσερα τηλεχειριστήρια, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 17 και 15 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.