Τσολακίδης ΝίκοςΟ Νίκος Τσολακίδης, υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ στον Έβρο, συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με φίλους και υποστηρικτές σε μια ελεύθερη συζήτηση για το μέλλον μας, τη δημοκρατία, την οικονομία, την επόμενη μέρα.
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο υποψήφιος βουλευτής τονίζει ότι στόχος του είναι να ακουστεί η αλήθεια μακριά από τη ρητορική του λαϊκισμού και του φόβου. Μεταξύ άλλων εξήγησε στους παρευρισκομένους τους λόγους συμμετοχής του στις προσεχείς εκλογές τονίζοντας ότι συστρατεύτηκε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα αλλά και το ΠΑΣΟΚ – το οποίο διαχειρίστηκε το δυσανάλογο βάρος που έφερε η κρίση και η περιδίνηση παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις αλλά επιβεβλημένες και προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον μπροστά στο κομματικό, θέλοντας να συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις στο να φτάσει η αλήθεια σε κάθε πολίτη για να επικρατήσουν οι δυνάμεις της υπευθυνότητας, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού.
Στη συνέχεια ο Νίκος Τσολακίδης αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ επειδή συμμετείχε στην κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, τόνισε ότι στην πολιτική πρέπει να είμαστε χρήσιμοι, λαμβάνοντας δύσκολες αλλά δίκαιες αποφάσεις και όχι ελκυστικοί γιατί υποσχόμαστε ψέματα και αποφεύγουμε τις ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 ανέλαβε πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση και τη συγκρότηση κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να αναλάβει και η ΔΗΜΑΡ δεν άντεξε το βάρος της ευθύνης, της φθοράς και του κόστους. Το ΠΑΣΟΚ κράτησε την ευθύνη ψηλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κ αι σήμερα, αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα συνεργαστεί σχεδόν με καμία πολιτική δύναμη, τορπιλίζοντας οποιαδήποτε εθνική προσπάθεια αλλά κυρίως τις θυσίες του ελληνικού λαού. Κλείνοντας τόνισε «ανήκοντας σε μια νέα γενιά πολιτικών που αντιλαμβάνεται την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, κάτι που σε άλλες χώρες της Ε.Ε. αποτελεί συνήθη διαδικασία, έκανα μια συνειδητή επιλογή στηρίζοντας τις δυνάμεις της υπευθυνότητας. Έχουμε χρέος να κερδίσουμε τη μάχη που αφορά στο μέλλον της Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι εδώ για να φρενάρει την ανευθυνότητα και τη δημαγωγία, είναι εδώ για να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκη Ένωση. Όσο δύσκολο κι αν είναι να κοιτάξουμε στα μάτια τους συμπολίτες μας που νιώθουν κουρασμένοι από τις θυσίες που έχουν υποστεί έχουμε χρέος να πούμε την αλήθεια, να αντιπαρατεθούμε με τις δυνάμεις του εύκολου λαϊκισμού για να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ένα σταθερό περιβάλλον που θα μας επιτρέψει να ξαναδημιουργήσουμε».