ΛελιάτσοςΟ υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Παναγιώτης Λελιάτσος, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα για τις εκλογές και τον Έβρο.

 

Και φτάσαμε ξανά στην περίοδο εκλογών.  Τι προκάλεσε πραγματικά τις εκλογές; Όλοι καταλαβαίνουν ότι η  εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ήταν η αφορμή.

Η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας όπως πολύ σωστά επισημαίνετε δεν ήταν η αιτία που οδηγηθήκαμε σε πρόωρες εκλογές αλλά η αφορμή, μια και η συγκυβέρνηση αντιλαμβανόμενη το βάρος των πολιτικών αποφάσεων στις οποίες σύντομα θα κληθεί να λάβει, αναγκάζεται να οδηγηθεί σε αυτές και έχοντας νωπή εντολή να φέρει νέα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία θα ισοπεδώσουν κάθε έννοια κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.. Ο κύριος Σαμαράς και η κυβέρνηση του φοβούμενος την αποτυχία της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης που θα κληθεί να λάβει χώρα τον Φεβρουάριο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. Θα μπορούσε να προκαλέσει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με το Σύνταγμα τον Μάρτιο εφόσον θα είχαν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με την τρόικα και ο Ελληνικός λαός θα είχε μια ξεκάθαρη εικόνα για το που βαδίζει η χώρα. Αντιλαμβανόμενος την πιθανή αποτυχία της διαπραγμάτευσης και την πολιτική του κατάρρευση μετά από αυτήν οδηγήθηκε στην επιλογή της πρόωρης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ας αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός πως το μεταπολιτευτικό μοντέλο διακυβέρνησης που μας οδήγησε στην κατ`ουσίαν πτώχευση δεν μπορεί να μας σώσει. Ας αναζητήσει η Ελληνική κοινωνία όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θα μπορέσουν να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αδιέξοδα τα οποία μας έχει οδηγήσει η συγκυβέρνηση.

Γιατί επιμένετε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο;

Η επιλογή της συστράτευσης μου στο ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Νομό Έβρου  και η στήριξη μου στο πρόσωπο του προέδρου Πάνου Καμμένου είναι μια συνειδητή επιλογή η οποία πηγάζει από την διαχρονική του δικαίωση σε όσα έχει πει μέχρι σήμερα και έχει αποδείξει εμπράκτως πως η πολιτική του τοποθέτηση από την πρώτη στιγμή που η χώρα οδηγήθηκε ως λεία στα χέρια των διεθνών πιστωτών ήταν η μόνη που μπορούσε να μας βγάλει από τα αδιέξοδα Σήμερα που η Ελληνική κοινωνία οδηγείτε σιδηροδέσμια στην πλήρη εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σήμερα που η συγκυβέρνηση των προθύμων έχει παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία και οι υπουργοί είναι μαριονέτες και εκτελεστές αποφάσεων τρίτων θα πρέπει να αναζητηθούν οι δυνάμεις της αξιοπρέπειας ενός περήφανου λαού για να αναλάβουν τις τύχες του .

Ως Θρακιώτης έχω έναν ακόμη λόγο να είμαι υποστηρικτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μια και έχουν αποδείξει εμπράκτως το μεγάλο τους ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει τονίσει και έχει επισημάνει πολλές φορές τον κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του να κατέβει ως υποψήφιος Βουλευτής στον Νομό μας τις προηγούμενες εκλογές. Οι κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις για θέματα και προβλήματα της περιοχής μας ήταν οι περισσότερες που έχουν γίνει από όλα τα κόμματα συνολικά, οι παρεμβάσεις μας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της Θράκης εντός και εκτός κοινοβουλίου ήταν άνευ προηγουμένου, οι συχνές επισκέψεις στελεχών και η ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ένας πολιτικός φορέας που κατάφερε να ενώσει πολίτες οι οποίοι προέρχονταν  από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους και αυτό που μας ένωσε ήταν το Εθνικό συμφέρον εν αντιθέσει αυτών που επιβουλεύονται την ώθηση της κοινωνίας σε επιλογές των άκρων για να μας οδηγήσουν σε έναν ακόμη εθνικό διχασμό. Αν αύριο το πρωί δεν υπάρχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πρέπει η Ελληνική κοινωνία να τους εφεύρει ως την μόνη λύση στα αδιέξοδα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λέμε στην κοινωνία με ξεκάθαρα λόγια δεν θα πάμε αριστερά δεν θα πάμε δεξιά ήρθε η ώρα να πάμε την χώρα μπροστά, είμαστε το αναγκαίο και το επιτακτικό καλό.

Έχετε αναδείξει σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο στον Έβρο, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κύριο εργαλείο σας είναι η Διαύγεια. Συνήθως οι ανακοινώσεις σας προκαλούν έντονες αντιδράσεις από τους καταγγελλόμενους. Περνάνε στον κόσμο αυτά που καταγγέλλετε;

Ο ρόλος του κάθε πολιτικού φορέα ο οποίος βρίσκεται στην αντιπολίτευση είναι να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία και να ασκεί κριτική επάνω σε αυτή  έτσι ώστε να προάγει την όσο το δυνατόν καλύτερη διακυβέρνηση της χώρας και να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον. Μέσα στα πλαίσια αυτά ως πολιτευτής του Νομού μας αλλά και ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας & Ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων όφειλα να ελέγχω τις αποφάσεις που αφορούν τον τόπο μας αλλά και το χαρτοφυλάκιο αποφάσεων που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια παρουσίας μου ως Στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχω φέρει αρκετά θέματα στην δημοσιότητα για σοβαρότατες αποφάσεις που αφορούν και τον Νομό μας αλλά και σε Εθνικό επίπεδο. Οι πολιτικές μου παρεμβάσεις σε μεγάλα θέματα έχουν έρθει στη βουλή με σχετικές ερωτήσεις οι οποίες κατατίθεντο μέσω των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων. Δεν σας κρύβω πως έχω δεχτεί τεράστιες πιέσεις απειλές ακόμη και τον κίνδυνο να οδηγηθώ στα δικαστήρια για σοβαρότατες αποκαλύψεις που έχω κάνει. Έχω κληθεί αρκετές φορές από εισαγγελείς για να καταθέσω στοιχεία που αφορούν θέματα τοπικά αλλά και σε επίπεδο υπουργείων, έχουμε οδηγήσει υποθέσεις στον Γενικό επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης για απάτες εις βάρος του δημοσίου και σήμερα βρίσκονται στα χέρια του αρμοδίου Εισαγγελέα. Έχουμε αποκαλύψει σκάνδαλα πολλών δισεκατομμυρίων για εκποίηση δημόσιας περιουσίας και τα οποία πολλές φορές οδηγήσανε κάποιους να μας εκβιάζουν και να μας απειλούν με μηνύσεις, αυτό όμως που τάχθηκα να υπερασπιστώ θα το κάνω μέχρι τέλους με κάθε κόστος και κάθε τίμημα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον αλλά και το μέλλον αυτής της χώρας. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες είναι πως πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε όλα τα φαινόμενα διαφθοράς διασπάθισης δημοσίου χρήματος εκποίησης δημόσιας περιουσίας και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αυτή είναι η απαίτηση του Ελληνικού λαού ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

 

Σας φοβίζει το ενδεχόμενο να μην είστε ως κόμμα, στην επόμενη βουλή;

Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι το μέλλον της Ελλάδος και της Θράκης μια και η εφαρμοζόμενη πολιτική τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής θέτει σε κίνδυνο την Εθνική ασφάλεια και την προάσπιση των Ελληνικών συμφερόντων. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες είναι πως πάνω από όλα πρέπει να βάλουμε το εθνικό συμφέρον και κατόπιν το κομματικό. Όσο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες κρίνω πως τα αισθητήρια της κοινωνίας πλέον είναι πιο ικανά να κρίνουν να αξιολογήσουν και να δουν ποιοι έχουν μια σταθερή και υπεύθυνη στάση ποιοι είναι ειλικρινής ποιοι αγωνίζονται για τα συμφέροντα του λαού και ποιοι οδηγήσανε την χώρα στην πτώχευση τρομοκρατώντας την. Είμαι πεπεισμένος πλέον πως ο Ελληνικός λαός θα μας δώσει την δύναμη να γίνουμε πολιτικός φορέας ο οποίος θα λειτουργήσει ως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων και ως θεματοφύλακας προάσπισης των Εθνικών συμφερόντων αλλά και των συμφερόντων της Θράκης ειδικότερα.

Οι προτεραιότητές σας για τον Έβρο;

Την επομένη μέρα των εκλογών εάν και εφόσον με την βοήθεια του Θεού και με την στήριξη των Εβριτών μου δοθεί  η ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό κοινοβούλιο μέσα σε ένα κυβερνητικό αντιμνημονιακό σχηματισμό το πρώτο πράγμα που πρέπει να πράξουμε είναι να δημιουργήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία έτσι ώστε να υπάρξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση του Νομού μας κυρίως στον πρωτογενή τομέα μια και είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης όχι μόνο του Έβρου αλλά και ολόκληρης της Θράκης με την στήριξη των συνεταιριστικών ενώσεων και τον προγραμματισμό της παραγωγής `, επίσης θα πρέπει να συμβάλουμε στην στήριξη όλων των ήδη υπαρχόντων επιχειρήσεων και αυτό θα γίνει με την συνδρομή του εμπορικού επιμελητηρίου και με όλα τα θεσμικά όργανα του κράτους. Θα απαιτήσουμε την μείωση της φορολογίας για όλες τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα τους αλλά και να προσελκύσουμε και νέες με συνεργασίες με εμπορικούς ακολούθους ξένων πρεσβειών.

Επίσης θα πρέπει να ανακόψουμε την μαζική φυγή νέων ανθρώπων από τον τόπο μας ένα φαινόμενο άκρως ανησυχητικό και επικίνδυνο για το μέλλον της περιοχής μας και αυτό θα γίνει μόνο δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις σε νέους.

Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ και την στήριξη των τευτλοπαραγωγών αλλά και την προώθηση για επενδύσεις και άλλων βιομηχανιών σε επεξεργασία προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Επίσης αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας είναι πως η Θράκη την επόμενη δεκαπενταετία θα βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειακών σχεδιασμών της Ευρώπης με την μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων. Σε αυτό τον σχεδιασμό θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως λαός και να διεκδικήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία θα πρέπει να διατεθούν σε έργα υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ο Έβρος και η Θράκη απαιτούμε να είναι στο κέντρο των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα και εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές για να διασφαλίσουμε το μεγαλύτερο όφελος για τον τόπο μας αλλά και για τους πολίτες.