οπεκεπεΠληρώθηκε η ενιαία ενίσχυση 2014.
O αντιπρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε Κυριάκος Μπαμπασίδης, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί έλεγχοι και πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές για την εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης 2014, ποσού σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορά σε 648.000 χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την Επικράτεια. Το ποσό της εκκαθάρισης αγγίζει τα 930.000.000 (εκατ.) Ευρώ. Το αρχείο της πληρωμής έχει ήδη αποσταλεί στην Τράπεζα και οι δικαιούχοι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι από σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, μπορούν να βλέπουν τα χρήματά που τους πιστώνει η τράπεζα στους λογαριασμούς τους. Η επιτυχία της πληρωμής έφτασε μέχρι και στο 100% του αναμενόμενου ποσού. Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης το συνολικό ποσό έφτασε στα 96.344.200 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν σε 52.000 χιλιάδες παραγωγούς και κτηνοτρόφους. Ειδικότερα στο Νομό Ροδόπης πραγματοποιήθηκαν συνολικά πληρωμές ποσού 28.150.503 (εκατομμυρίων) ευρώ που αφορούν σε 15.040 παραγωγούς. Φέτος στο νομό Ροδόπης πληρώθηκαν 452 περισσότεροι δικαιούχοι και 460.125 χιλιάδες ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2013.
Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής ο Κυριάκος Μπαμπασίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η πληρωμή της ΑΕΕ 2014. Είχαμε τονίσει ότι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Πετύχαμε αυτό που φαινόταν ως αδύνατο. Ολοκληρώσαμε μια επώδυνη διαδικασία με απόλυτη επιτυχία πληρώνοντας σε ποσοστό μέχρι και 100%. Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που επένδυαν στην αποτυχία μας και ευελπιστούσαν σε μη πληρωμή του αγροτικού κόσμου. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με την σταδιακή ανανέωση του συνολικού υποβάθρου του Οργανισμού και όταν η χώρα για πρώτη φορά αντιμετώπισε το φάσμα της μη συμμόρφωσης για τα βοσκοτόπια. Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά καταφέραμε από την μία να κατοχυρώσουμε στο μέγιστο βαθμό την αξιοπιστία του ΟΠΕΚΕΠΕ και την πιστοποίηση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την άλλη να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη πληρωμή των τελευταίων ετών. Αυτό παίρνει ακόμη περισσότερο αξία αν αναλογιστούμε το τι προηγήθηκε τους προηγούμενους μήνες κυρίως σε ότι αφορά την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων. Σε ότι αφορά ειδικότερα τους νομούς της Αν. Μακεδονίας και Θράκης θέσαμε πριν από όλα το συμφέρον του αγροτικού κόσμου. Πήραμε μέτρα και δύσκολες αποφάσεις με μοναδικό στόχο να διασφαλιστεί και να ολοκληρωθεί η πληρωμή όταν αυτή τέθηκε σε αμφισβήτηση.
Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στην πολιτική ηγεσία του Υπαατ, την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις πύλες εξυπηρέτησης των γεωργών, τον τεχνικό σύμβουλο του Οργανισμού, τους ΟΤΑ και τις Περιφέρειες, τους συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτών και των κτηνοτρόφων και πάνω από άλλους στους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλη την επικράτεια που νυχθημερόν υπό δύσκολες συνθήκες με αίσθημα ευθύνης και ωριμότητας υπερέβαλαν εαυτόν. Σε αυτούς πρωτίστως πιστώνεται το σημερινό αποτέλεσμα».
Στο μεταξύ ήδη, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για το καταβληθέν ποσό.