ΘηλασμόςΜε αφορμή την ολοένα αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κόσμου παγκοσμίως για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού και την αρνητική πρωτιά της χώρας μας στο θέμα αυτό, η Π.Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Έβρου, ξεκινά προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με σειρά στοχευμένων δράσεων και ομιλιών, σε συνεργασία με επιστήμονες που ειδικεύονται στο ευαίσθητο και ζωτικό αυτό ζήτημα.
Στόχος είναι να γνωστοποιηθούν σε ευρεία κλίμακα οι συστάσεις έγκριτων φορέων, όπως του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF, και της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας για τον μητρικό θηλασμό.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, στις 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. με τίτλο «Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού». Ομιλητές θα είναι ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Dr. Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. και ο Παναγιώτης Τσικούρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Δ.Π.Θ. και Διευθυντής του Οικογενειακού Προγραμματισμού του Π.Γ.Ν.Ε.
Σημειώνεται ότι ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης τιμήθηκε πρόσφατα με το διεθνές βραβείο παιδαγωγικών επιστημών Giuseppe Sciacca, στο Βατικανό, για τις εκπαιδευτικές του παγκόσμιες έρευνες και μελέτες για τον μητρικό θηλασμό, τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, τη δράση του στην Εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης.