Στο κάλεσμα του επίδοξου επιχειρηματικού κοινού της Βορείου Ελλάδας ανταποκρίνεται η διεθνής έκθεση KEM FRANCHISE της Porto palaceΑθήνας και διοργανώνεται φέτος και στην Θεσσαλονίκη (14-16 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο PORTO PALACE) προκειμένου να φέρει σε επαφή τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο του Franchising με το κοινό της Βορείου Ελλάδος αλλά και των βαλκανικών κρατών.

 

Δεδομένης της καταγεγραμμένης ανάπτυξης που σημειώνουν γνωστές εταιρείες από όλους τους κλάδους και της επιτυχημένης πορείας των νέων επιχειρήσεων που εντάσσονται σε ένα δίκτυο franchise, οι επικεφαλής γνωστών εταιρειών θα ενημερώσουν από κοντά τους ενδιαφερομένους για τις προϋποθέσεις συνεργασίας και τα περιθώρια κέρδους και ανάπτυξης που παρουσιάζει η κάθε πρόταση.

Οι επίδοξοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν προσωπική ενημέρωση και συμβουλές για ένα επιχειρηματικό βήμα που θα εξασφαλίσει το μέλλον το δικό τους αλλά και των επόμενων γενεών μέσα από ένα δοκιμασμένο σύστημα το οποίο όχι μόνο αντέχει στην κρίση αλλά «ανοίγει» τον δρόμο προς την ανάπτυξη.

Οι επιχειρηματικές προτάσεις της έκθεσης προέρχονται από κλάδους, οι οποίοι παρά την κρίση, διατηρούν ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς όπως είναι εκείνος της μαζικής εστίασης, της υγείας, της ομορφιάς, της εκπαίδευσης ή της παροχής υπηρεσιών ενώ το παρών θα δώσουν γνωστές επιχειρήσεις όπως είναι αλυσίδες super market κλπ.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες θέλει να ανοίξει την δική του επιχείρηση

Το franchise δίνει την λύση

Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες θέλει να ανοίξει την δική του επιχείρηση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΚΑΠΑ Research που διεξήχθη για το «Βήμα».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των επίδοξων επιχειρηματιών είναι νέοι έως 45 ετών, με υψηλό επίπεδο μόρφωσης που εργάζονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι ή είναι άνεργοι και οι οποίοι έχουν εν γένει απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική ανάπτυξη, οι επικοινωνίες και η μαζική εστίαση δείχνουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επιχειρηματιών ενώ ακολουθούν οι κλάδοι του χονδρικού-λιανικού εμπορίου, της υγείας και της εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Franchise οι  νέοι επιχειρηματίες αφορούν κατά κύριο λόγο άτομα που αναζητούν την αυτο-απασχόληση και τον απεγκλωβισμό από την ανεργία. Χαρακτηρίζονται από μικρές οικονομικές απαιτήσεις, χαμηλότερο διαθέσιμο κεφάλαιο από πέρσι (από 20 χιλ. έως 50 χιλ. Ευρώ), έλλειψη επιχειρηματικής εμπειρίας και διάθεσης ανάληψης επιχειρηματικού ρίσκου, αυξημένη διάθεση για εργασία, με όρεξη για μάθηση, περισσότερο δεκτικοί να συμμορφωθούν με συγκεκριμένες διαδικασίες λειτουργίας, πτυχιούχοι, στοιχεία που ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο την προσδοκώμενη ζήτηση για franchising, αλλά και δημιουργώντας ένα πιο δυνατό προφίλ ενδιαφερομένων, με περισσότερα προσόντα και με αυξημένη αυτο-παρακίνηση.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 95% υποστηρίζει με συνέπεια τη δυναμική του franchising, ως το μονόδρομο της επιχειρηματικότητας, θεωρώντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων λιανικής που θα επιβιώσουν θα είναι αυτές που θα είναι ενταγμένες σε ένα δίκτυο franchise.

Διεθνής έκθεση ΚΕΜ FRANCHISE στην Αθήνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έκθεση Βορείου Ελλάδος ακολουθεί η Διεθνής Έκθεση ΚΕΜ FRANCHISE στην Αθήνα, η οποία διοργανώνεται από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC Παιανίας.

Χρήσιμες πληροφορίες:

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΜ FRANCHISE ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
14-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE
26ης Οκτωβρίου (Λιμάνι) Θεσσαλονίκη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 18:00-21:00, ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ: 10:30-20:30, Web site: www.kemexpo.gr