Νέα επιτυχία για τον πρωταθλητή δρόμων του Εθνικού Δήμο Μαγγίνα στον αγώνα 10000 μ. στο πλαίσιο του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος τερμάτισε στην δεύτερη θέση μετά από μια δύσκολη κούρσα. Ο Δήμος Μαγγίνας ο οποίος ήδη κατέβηκε στην Αθήνα για να κάνει την χειμερινή περίοδο προετοιμασίας, κοντά στον προπονητή του Χρήστο Παπαχρήστο, συνεχίζει τις επιτυχίες δοξάζοντας τα χρώματα του Εθνικού και κάνοντας περήφανη την Αλεξ/πολη. Ο Δήμος παραμένει τα τελευταία χρόνια ο κορυφαίος αθλητής της Αλεξ/πολης και του Έβρου.

Εύκολη υπόθεση ήταν για την Αναστασία Καρακατσάνη η νίκη στα 10χλμ WIND των γυναικών. Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013 στο πρωτάθλημα των Νέων, τερμάτισε σε 35.29, σχεδόν δύο λεπτά μπροστά από την Παναγιώτα Βλαχάκη (37.58) και τρία, από την Ελενα Λεβεντάκη (38.06).

«Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελλάδας, η WIND βοηθά μέσα απο το Μαραθώνιο πολλά παιδιά, σε μία δύσκολη εποχή.

Κερδίζω για τρίτη χρονιά αυτό τον αγώνα και κάθε χρόνο έρχομαι εδώ για να τρέξω μαζί με όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτή την απίστευτη εμπειρία. Είναι ανατριχιαστικό να μπαίνεις στο Καλλιμάρμαρο, δεν έχω συνηθίσει ακόμη αυτη την εμπειρία», είπε η Αναστασία Καρακατσάνη,ενώ από την πλευρά της, η Παναγιώτα Βλαχάκη δήλωσε: «Δεν ήμουν όσο καλά θα ήθελα, αλλά χάρηκα τον αγώνα γιατί ήταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα, με τόσο κόσμο», η τρίτη της διαδρομής είπε: «Είναι η αγαπημένη μου διαδρομή αυτή! Είχε πάρα πολύ κόσμο στην κούρσα, τρομερή υποστήριξη, δεν αισθάνεσαι στιγμή μόνος σε αυτό τον αγώνα»!

Ο Κώστας Γκελαούζος στέφθηκε νικητής στα 10χλμ WIND με 31.40, ενώ ακολούθησαν οι Δήμος Μαγγίνας (32.04) και Χρήστος Βότσος (32.48).

«Ο αγώνας ήταν πολύ καλός. Η διοργάνωση ήταν εκπληκτική παρότι η υγρασία και η θερμοκρασία μας δυσκόλεψαν λίγο. Μας βοήθησαν ιδιαίτερα οι εθελοντές αλλά και η μουσική κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Είχα τρέξει ξανά πριν από δύο χρόνια, αλλά τώρα όλα ήταν καλύτερα», είπε ο Γκελαούζος.

«Ηταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, λίγο ο καιρός στην αρχή μας δυσκόλεψε, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη», είπε από την πλευρά του ο Μαγγίνας, ενώ ο τρίτος της κούρσας δήλωσε: «Είχα κάνει και πέρσι την διαδρομή και την ήξερα. Στην αρχή ήταν λίγο επίπονη καθώς ήταν ανηφορική, μετά όμως είχε κατηφόρα και πήγαμε όλοι πιο γρήγορα. Υπήρχε αρκετός κόσμος κατά τη διάρκεια της κούρσας και μας ενθάρρυνε και θέλω να τους ευχαριστήσω. Μια πολύ όμορφη εμπειρία…».