Παρά τους…κατά τη γνώμη μου -αλλά και πολλών άλλων- αδικαιολόγητα αδέξιους χειρισμούς που τον οδήγησαν σε λάθη και τον έριξαν στη δίνη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  συνεχίζει να αγωνίζεται και ειλικρινά του το αναγνωρίζω! Αν τελικά…
καταφέρει να αποκτήσει και πάλι την ισορροπία που χρειάζεται, να διορθώσει τα λάθη της τακτικής που ως τώρα ακολούθησε και αν καταλάβει έγκαιρα, ότι εκεί στο τέρμα, πρέπει να έχει οπαδούς τους οποίους δεν εξανάγκασε αλλά τους κέρδισε, τουλάχιστον θα παραμείνει αξιοσέβαστος αγωνιστής! Για τα Χρυσωρυχεία Θράκης η Τοπική Κοινωνία ΔΕΝ αποφάσισε! Αναφερόμενος στην Τοπική Κοινωνία όμως εγώ, εννοώ την Πλατιά κοινωνία του τόπου. Όλους τους συμπολίτες μας και όχι  απαραίτητα τους Θεσμικούς Εκπροσώπους και άλλους Παράγοντες τους οποίους επέλεξαν με συγκεκριμένα κριτήρια συγκεκριμένα καθήκοντα και για συγκεκριμένη περίοδο. Αυτές οι επιλογές δεν συνιστούν και δεν τεκμηριώνουν  την  παραίτησή τους από αποφάσεις που αφορούν το υπόλοιπο της Ζωής τους και δεν υποθηκεύουν την τύχη των παιδιών τους! Αυτή η Τοπική Κοινωνία λοιπόν ΔΕΝ Αποφάσισε!!! Δεν έχει ουσιαστική αντικειμενική και επιστημονικά ολοκληρωμένη ή έστω επαρκή πληροφόρηση!!!  Ζει την απόλυτη σύγχυση ανάμεσα στο ΟΧΙ και το ΝΑΙ. Αυτό με ότι μπορεί να σημαίνει είναι θεωρώ επικίνδυνο και καθόλου απίθανο εκτός από λανθασμένες επιλογές να κυοφορεί συγκρουσιακές καταστάσεις, τραμπουκισμούς και ίσως θερμά ή ακραία επεισόδια. Ας πρυτανεύσει λοιπόν η λογική κι ας δώσει τη θέση της στον διάλογο.‘Oλοι μέσα απ’ αυτόν θα καταλάβουμε.Άλλωστε  κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από συμφέροντα που έτσι κι αλλιώς και σύννομα και γνωστά είναι, αφού για επένδυση πρόκειται. Δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχεί ο κύριος Λαμπάκης και γνωρίζοντάς τον ελάχιστα μόνο, τολμώ να τον συμβουλέψω:ΑΝΤΙ να βλέπει παντού εχθρούς ΑΣ ΚΑΝΕΙ παντού φίλους!   
Η Τοπική Κοινωνία πάντως ΔΕΝ αποφάσισε ακόμα. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό που θεωρεί πως αποκόμισε και από τις δύο πλευρές  – δίκαια ή άδικα –  είναι η αλήθεια κοντά στο ψέμα και το ψέμα κοντά στην αλήθεια… Να πούμε ΝΑΙ ή να φωνάξουμε ΟΧΙ?  Κι όμως!  Τελικά…Είμαστε Αναποφάσιστοι!!! 
Θανάσης Ζωγράφος