Διανομή κάδων κομποστοποίησης στο δήμο Κομοτηνής
Ο δήμος Κομοτηνής συμμετέχει στο έργο “POMIS” πιλοτική δράση οικιακής κομποστοποίησης που υλοποιεί η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διανεμηθούν στο δήμο 130 κάδοι κομποστοποίησης συλλογής οργανικών αποβλήτων, τους οποίους στη συνέχεια θα παρακολουθεί εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να αξιολογηθεί και να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία τους.
Όσοι δημότες πληρούν τα κριτήρια που θέτει η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ στη σχετική ανακοίνωσή της μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να παραλάβουν ένα κάδο κομποστοποίησης.
Η ανακοίνωση της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.
Έργο “POMIS” – Πιλοτική Δράση Οικιακής Κομποστοποίησης
Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. υλοποιεί το έργο “Pilot Operation of the Municipal Integrated Solid waste management system” – POMIS, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007–2013, Προτεραιότητα 1- Ποιότητα ζωής 1.1- Προστασία, διαχείριση και προώθηση των περιβαλλοντικών πόρων. Στα πλαίσια του έργου POMIS η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. πραγματοποιεί την Πιλοτική Δράση της Οικιακής Κομποστοποίησης στο σύνολο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
Για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην Πιλοτική Δράσης της Οικιακής Κομποστοποίησης, απαραίτητη είναι η αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@diaamath.gr, όπου θα αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνσή τους (οδός, πόλη) και το τηλέφωνο επικοινωνίας τους, ή η επικοινωνία με τα γραφεία της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. στην Κομοτηνή, στο τηλέφωνο: 25310 81400.
Οι ενδιαφερόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα παραλάβουν Κάδο Οικιακής Κομποστοποίησης, ο οποίος είναι κατάλληλος για τοποθέτηση σε χώμα (όχι σε τσιμέντο ή μπαλκόνι). Η λειτουργία του Κάδου Οικιακής Κομποστοποίησης θα παρακολουθηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να αξιολογηθεί και να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του.
Η πιλοτική δράση της Οικιακής Κομποστοποίησης έχει ως σκοπό την παρακολούθηση της διεργασίας σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τη λήψη αποτελεσμάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με τις ποσότητες των οργανικών αποβλήτων που παράγονται και τα ποσοστά εκτροπής του οργανικού / βιοαποδομήσιμου κλάσματος των αστικών στερεών αποβλήτων.