Με το περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, μεταφέρθηκε στη Σαμοθράκη ο πρώην διοικητής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, για να παραστεί στις διήμερες εκδηλώσεις του χρηματοοικονομικού φόρουμ Θράκης που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί η Κατερίνα Καραγιάννη.
Οι διοργανωτές ζήτησαν από το λιμενικό τη μεταφορά του κ. Άκερμαν με το σκάφος της προγραμματισμένης περιπολίας και πήραν εύκολα την έγκριση από το αρχηγείο, αφού ο πρώην τραπεζίτης, δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί με το σκάφος της … γραμμής! Έτσι κατά παράβαση κάθε πρωτοκόλλου, επιστρατεύτηκε το περιπολικό «Φούρνοι», για να εξυπηρετήσει τον Άκερμαν και τους υπόλοιπους «υψηλούς» προσκεκλημένους της κ. Καραγιάννη!
Συνεπιβάτες, σ’ αυτή τη δωρεάν κρουαζιέρα με χρήματα του ελληνικού προϋπολογισμού, ήταν μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη από την Action Aid. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη, που διαμαρτύρονται για την μετατροπή των σκαφών του Λιμενικού σε θαλάσσια ταξί, εάν είχε τεθεί θέμα ασφαλείας του κ. Άκερμαν, θα μπορούσε το λιμενικό να αναλάβει την αποτελεσματικότατη φύλαξή του, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με το πλοίο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όπως επανειλημμένα έχει συμβεί στο παρελθόν.
Status 94.2