Με αφορμή το 5ο συνέδριο του χρηματοοικονομικού φόρουμ Θράκης που πραγματοποιήθηκε στις 11/10/2014 στο νησί της Σαμοθράκης, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε τα εξής:
«Εγώ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αντίθετοι σε κλειστού τύπου συζητήσεις. Οι συζητήσεις που αφορούν την περιοχή μου πρέπει να είναι ανοιχτές και με τη δυνατότητα να ενημερώνετε ο κάθε πολίτης.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία Ε.Ο.Ζ. (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών-Μπανγκλαντές), μέσω των οποίων θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Γνωρίζω ότι, και στον Έβρο και στην Ροδόπη και σε άλλες περιοχές της Θράκης υπάρχουν οι Βιομηχανικές Ζώνες ενδεδειγμένες και κατασκευασμένες για να έρθει να επενδύσει όποιος θέλει. Να πληρώνει τους φόρους του, όπως οι Έλληνες, και να τηρεί τις εργασιακές σχέσεις όπως αυτές ισχύουν για όλους τους Έλληνες.
Είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε γίνεται εις βάρος των συμπολιτών μας και της περιοχής μας, ειδικά αν αυτό έχει σχέση με την ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Προσωπικά, θεωρώ ότι η Σαμοθράκη χρειάζεται ένα αξιοπρεπές Κέντρο Υγείας και αφού κατασκευαστεί αυτό, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε και στην κατασκευή αεροδρομίου στο νησί».