Αντιδρά στην παρουσία του πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank Ζόζεφ Άνκερμαν ο ΣΥΡΙΖΑ Σαμοθράκης. Ο πρώην τραπεζίτης το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στο νησί στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ Θράκης και θα τιμηθεί από το δήμο ως «φίλος της Σαμοθράκης». Η τοπική οργάνωση τον χαρακτήρισε ανεπιθύμητο και σε ανακοίνωσή της τονίζει:
» Ο σκοτεινός και υποχθόνιος Τραπεζίτης κ. Ackerman της λέσχης Bildenberg, της Deutche Bank και της αμαρτωλής Siemens, που σχεδίασε με την κ. Μέρκελ και τις «Αγορές» την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος στη χώρα και το νησί μας.
Δεν τιμά τη Σαμοθράκη η διοργάνωση απ’ το Δήμο εκδήλωσης προς τιμήν του.
Ούτε η μετατροπή του Πνευματικού Κέντρου σε οίκο μόδας της κ. Καραγιάννη.
Η γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση αφού εξαθλίωσε τους πολίτες με απανωτά μνημόνια και ΕΝΦΙΑ-λτικά χαράτσια, έχοντας για χρόνια καταδικάσει το νησί σε τραγικές ελλείψεις υποδομών και πόρων, έρχεται τώρα να σχεδιάσει, σε συνεργασία με το «Οικονομικό Φόρουμ Θράκης», στην «πράξη» και χωρίς θεωρία, στα πλαίσια Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, ή έξω απ’ αυτές, αφού στη χώρα έχουν εξασφαλίσει εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, ανάπτυξη στηριγμένη σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.
Με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου, οι πιέσεις προς την κατεύθυνση της εκποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νησιού θα εντείνονται.
Για αυτό πρέπει ενωμένοι να αντισταθούμε στα σχέδια ξεπουλήματος και να αγωνιστούμε για μια αειφόρο ανάπτυξη, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον του νησιού και με οφέλη, που θα αφορούν στην κοινωνια και στις επόμενες γενιές.
Αυτό θα γίνει με τη “δύναμη της πίστης” μας στις δικές μας δυνάμεις και τη συμπραράσταση μιας Κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, που θα νοιάζεται και θα στηρίζει την ακριτική νησιωτική χώρα».