Να μην καταργηθεί το λιμενικό φυλάκιο Μάκρης, ζητάει από τον υπουργό ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο κ. Λαμπάκης, έστειλε επιστολή στον υπουργό στον οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίος πρέπει να διατηρηθεί στο φυλάκιο.
Ο Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφέρει στην επιστολή του ότι:

Κύριε Υπουργέ,

Εκφράζοντας τους δημότες και τους θεσμικούς φορείς του Δήμου Αλεξανδρούπολης θέλω να τονίσω την κάθετη αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη κατάργηση των Λιμενικών Αρχών της περιοχής μας.
Θεωρώ ότι οι στόχοι που επιδιώκονται και προβάλλονται μέσα από την αναδιάρθρωση των ΛΣ ΕΛ-ΑΚΤ, οδηγούν στην απομείωση της ικανότητας εφαρμογής της αποστολής τους και σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνονται με την σχεδιαζόμενη κατάργηση τους.
Το Λιμενικό Φυλάκιο Μάκρης που ιδρύθηκε στις 15-03-2014 για λόγους Εθνικής Ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών της περιοχής μας, πρέπει πάσει θυσία να συνεχίσει τη λειτουργία του επειδή:
1) Βρίσκεται και λειτουργεί σε περιοχή που τα θαλάσσια σύνορά της απαιτούν ιδιαίτερους και λεπτούς χειρισμούς.
2) Αποτελεί φραγμό στην δράση των κυκλωμάτων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.
3) Συμβάλει αποτελεσματικά στον έλεγχο εφαρμογής της αλιευτικής νομοθεσίας δεδομένου ότι ο Λιμένας Μάκρης είναι χαρακτηρισμένος για εκφόρτωση αλιευμάτων παράκτιας και μέσης αλιείας.
4) Διασφαλίζει μέσω της συνεχούς επιφυλακής του προσωπικού του και της δυνατότητας άμεσης αντίδρασης, την ασφάλεια του μεγάλου κατά την διενέργεια του θέρους, αριθμού επισκεπτών από όμορα κράτη καθώς και τον έλεγχο εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας.
Για όλα τα παραπάνω καθίσταται επιτακτική η συνέχιση ύπαρξης και λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου Μάκρης.