Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα ο ραδιοφωνικός σταθμός της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, το ράδιο Ελπίδα 102,3.
Το ράδιο ελπίδα εκπέμπει τους τελευταίους μήνες από το Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου και στεγάζεται.
Στην ομιλία του, αμέσως μετά το πέρας του αγιασμού, ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στο πρωτόγνωρο εγχείρημα που ανέλαβε η μητρόπολη, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν κατείχε ραδιοφωνική συχνότητα, αλλά η μονή εμπειρία των κληρικών και λαϊκών συνεργατών της ήταν η παραγωγή εκπομπών σε τοπικούς ραδιοφωνικούς -αρχικά- και τηλεοπτικούς –αργότερα- σταθμούς. Η ανάγκη της δημιουργίας του νέου ραδιοφωνικού σταθμού της μητρόπολης δημιουργήθηκε εδώ και λίγο καιρό, όταν σταμάτησε στην περιοχή η επί δεκαετία αναμετάδοση του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας της Ελλάδας και τα παράπονα των χριστιανών πλήθαιναν συνέχεια καθώς η πνευματική ωφέλεια και η απήχηση που είχε το ραδιόφωνο της εκκλησίας μας ήταν μεγάλη, υποστήριξε ο μητροπολίτης.
Το ραδιόφωνο της εκκλησίας προέκυψε ύστερα από ιδιωτική συμφωνία με τον διευθύνων σύμβουλο της δέλτα τηλεόρασης Αντώνη Καμελίδη.
Image and video hosting by TinyPic
Το πρόγραμμα του ράδιο Ελπίδα περιλαμβάνει 5ωρη (όση επιτρέπεται από το Νόμο) αναμετάδοση του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας της Ελλάδας, ενώ αναμεταδίδονται ζωντανά κάθε πρωί η Θεία Λειτουργία από το μητροπολιτικό ναό και το απόγευμα ο εσπερινός. Το λατρευτικό πρόγραμμα του σταθμού διανθίζεται καθημερινά με τις ακολουθίες της ενάτης ώρας, του αποδείπνου και του μεσονυκτικού από τις ιερές μονές Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αετοχωρίου. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι ραδιοφωνικές παραγωγές εκπομπών από ιερείς και λαϊκούς συνεργάτες της μητρόπολης, ενώ η υπόλοιπη ραδιοφωνική ώρα καλύπτεται από την μετάδοση της ανάγνωσης της Καινής Διαθήκης και από μουσική.