Τι γίνεται όταν τα όργανα ενός οργανισμού δεν συμπαθούν το ένα το άλλο? Όταν το στομάχι δεν χωνεύει το δεξί νεφρό? Όταν το παχύ έντερο γουργουρίζει απο το φόβο του κ μόνο στην ιδέα της κωλονοσκόπησης? Ή όταν το λεπτό έντερο βλέπει παντού συνωμοσίες?

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα μας απάντησαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του  Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας , μέσα απο την πένα του Αρκά και το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο εχθροί εξ αίματος,για την τέταρτη μέρα του διαγωνισμού, με το κόσμο να έχει κατακλύσει το δημοτικό θέατρο.  Το έργο κινείται στα ίδια πλαίσια του βιτριολικού χιούμορ που μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια ο Αρκάς μέσα απο τον κόκκορα, τον ισοβίτη, τον καστράτο και όλους τους άλλους αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Τα όργανα ενός αλκοολικού άντρα μηχανορραφούν και παλεύουν για την επιβίωση τους από το αλκοόλ και ενα σοβαρό ατύχημα. Το υποψιασμένο λεπτό έντερο, το ολίγον αφελές παχύ έντερο και το πονηρό δεξί νεφρό εμφανίζουν όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες και πονηριές στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην ζωή. Το ένα όργανο φοβάται το άλλο, το σύστημα καταρρέει και το τέλος μοιάζει να είναι κοντά. Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται…

Σκηνοθεσία-σκηνογραφία: Χρήστος Καδόγλου.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Σταύρος Παρασκευάς, Κώστας Καψιμάνης, Βαγγέλης Καλφόπουλος.

Συμμετέχουν (σε ρόλο Χορού): Γιάννης Καδόγλου, Όλγα Παλακίδου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Χριστίνα Παπαποστόλου, Κατερίνα Σαγιά, Σέρη Σιμάκη, Μαρία Χοτοκουρίδου.