Το εργατουπαλληλικό κέντρο Έβρου χαιρετίζει την δικαίωση του αγώνα του Σωματείου εργαζομένων στο ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ για επαναπρόσληψη των 7 εργαζομένων στο ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι δούλευαν στο Ξενοδοχείο Ξάνθης.
Παρά τα όσα η διοίκηση της επιχείρησης ισχυριζόταν τους προηγούμενους μήνες, μετά την σθεναρή αντίσταση του Σωματείου και των εργαζομένων, δέχτηκε το αυτονόητο, το να εργαστούν δηλαδή και οι εν λόγω συνάδελφοι στο καζίνο της Αλεξανδρούπολης. Λύση την οποία εξ αρχής πρότεινε το Σωματείο και αξίωσε και την οποία η Διοίκηση δεν αποδεχόταν, όχι επειδή πρόβαλε κάποιο βάσιμο επιχείρημα, αλλά επειδή ήθελε να χρησιμοποιήσει τις σχέσεις εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων ως μέσο πίεσης για επίτευξη άλλων συμβιβασμών και συμφωνιών.
Κάτω από το βάρος των νομικών και συνδικαλιστικών πιέσεων η εταιρεία αποδέχτηκε το δίκαιο και νόμιμο αίτημα του Σωματείου και των εργαζομένων.
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του. Μετά από τέσσερα χρόνια Mνημονίου έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς την διαπραγματευτική του δύναμη και να βιώνει μια μεγάλη κρίση. Η εργατική τάξη έχασε σε ελάχιστο χρόνο θεμελιώδεις κατακτήσεις, ενώ αυξήθηκε θεαματικά ο βαθμός εκμετάλλευσής της. Για να κερδίσει το μέλλον, πρέπει να διαμορφώσει μια στρατηγική ενότητας και αγώνα.
Η ενότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι καταρχήν ενότητα δράσης. Οι εργαζόμενοι πετυχαίνουν καλύτερα αν κινούνται όλοι μαζί για να διεκδικήσουν ένα αίτημα ή για να αντισταθούν σε μια επίθεση. « Το διαιρεί και βασίλευε από αρχαιοτάτων χρόνων εξυπηρετούσε πάντα την άρχουσα τάξη»
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους Εργαζόμενους του ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ της Αλεξανδρούπολης να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο, το οποίο για περισσότερο από μια δεκαετία έχει αποδείξει ότι είναι σωματείο των εργαζομένων και παλεύει για τα δίκαια των εργαζομένων και που σκοπό έχει την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδότριας εταιρείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος