Με αφορμή φήμες και ψευδείς πληροφορίες για τα οικονομικά δεδομένα που ακολούθησαν την ιωθεσία του κακοποιημένου σκυλιού Ίωνα στη Σαμοθράκη. Η Κιβωτός, μερίμνησε για την περίθαλψη του ζώου, όμως το τελευταίο διάστημα ακούστηκε ότι χρήματα που κατέθεσαν φιλόζωοι δεν έφτασαν στον προορισμό τους.
Στην ανακοίνωσή της η Κιβωτός τονίζει:

Εσχατως περιηλθε σε γνωση των μελων του ΔΣ του Φιλοζωικου Σωματειου ΅ΚΙΒΩΤΟΣ΅φημες που διερευσαν κακοηθης,κρυπτομενοι πισω από τον τιτλο του ΅φιλοζωου΅ότι στην περιπτωση του΅ ΙΩΝΑ΅(ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ) καποιος κατεθεσε στο λογαριασμο του Σωματειου μας ,ως δωρεα και επ΅πωφελεια του ΅ΙΩΝΑ΅το ποσο των πεντε χιλιαδων (5000) ευρω το οποιο δε δοθηκε ποτε στην κυρια που υιοθετησε το ζωο αλλα παρακρατηθηκε από την ΅ΚΙΒΩΤΟ΅, φημη αισχρη , ψευδεστατη και χυδαιοτατη.
Πρωτον η κυρια που υιοθετησε τον ΅ΙΩΝΑ΅ δεν ζητησε ουτε ένα ευρω και δευτερον δεν υπαρχει καμια καταθεση και από ΚΑΝΕΝΑΝ στο τραπεζικο λογαριασμο του Σωματειου μας με το παραπανω ποσο επ΅ωφελια του κακοποιημενου σκυλιου ΅ΙΩΝΑ΅ συμφωνα και μετα εγγραφα της Τραπεζας.
Το συνολικο χρηματικο ποσο που εχει κατατεθει στο λογαριασμο του Σωματειου μας για ολο το 2013 , σαν δωρεες από φιλοζωους για διαφορες αιτιες (ΙΩΝΑΣ ,εις μνημην ΑΝΔΡΕΑ ΡΑΣΙΟΥ, μεταφορα σκυλου στη Θες/νικη για επεμβαση, ενισχυση του Σωματειου κτλ) ανερχεται στο ποσο των χιλιων επτακοσιων (1700) περιπου ευρω.
Η ΅ΚΙΒΩΤΟΣ΅κατεβαλε σαν αμοιβη στην κτηνιατρο που φροντισε αρχικα τον ΅ΙΩΝΑ΅διακοσια σαραντα πεντε (245) ευρω ( Νοσηλεια ,τσιπ,σκαλιμπορ), στην ιδια δε κτηνιατρο ολο το 2013 για χειρουργικες επεμβασεις,φαρμακα,εμβολια,και διαφορες εξετασεις που εκανε σε αδεσποταεντος και εκτος Δημοτικου Καταφυγιου ,κατεβαλε το συνολικου ποσο των δυο χιλιαδων (2000) ευρω περιπου.
Όλα τα οικονομικα στοιχεια του Σωματειου με τις αντιστοιχες αποδειξεις ,εισροων και εκκροων,κάθε χρηματικου ποσου παρουσιαστηκαν από το προηγουμενο ΔΣ στον απολογισμο της ετησιας Γενικης Συνελευσης που εγινε στις 26 Ιανουαριου 2014 και εξετασθηκαν από την προβλεπομενη από το καταστατικο μας επιτροπη.
Οσοι φιλοζωοι δραστηριοποιουνται ,ειτε σαν μελη ειτε σαν φιλοι μεσα στην ΅ΚΙΒΩΤΟ΅ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που ζουν και προσφερουν ,αγαπη ,χρονο και τα χρηματα τους στα αδεσποτα τοσο της πολης οσο και του Δημοτικου Καταφυγιου και ΔΕΝ ΖΟΥΝ από τα αδεσποτα.
Αυτά προς αποκατασταση της αληθειας και οσες κακοηθειες , ψευδη και κακεντρεχης φημες και αν κυκλοφορησουν αυτοι που συστηματικα τον τελευταιο καιρο προσπαθουν να απαξιωσουν το εργο των μελων και φιλων της ΅ΚΙΒΩΤΟΥ΅ προφανως για ιδιους σκοπους ,δεν προκειτε να μας πτοησουν , θα συνεχισουμε να φροντιζουμε τα αδεσποτα με περιση αγαπη προς εκπληρωση των αντικειμενικων σκοπων του Σωματειου μας.
Ο Προεδρος Η Γ Γραμματεας
ΘΕΟΔΩΡΩΣ ΡΑΠΤΗΣ ΒΑΛΣΑΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ