Τη μετακίνηση νοσηλεύτριας από το Διδυμότειχο στην Κομοτηνή, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Όπως καταγγέλλει το σωματείο, η απόφαση είχε ληφθεί πριν την αίτηση που κατέθεσε η νοσηλεύτρια, ενώ παράλληλα τονίζονται οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Η ανακοίνωση του σωματείου:

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κου. Βεντούρη να μετακινήσει Νοσηλεύτρια από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής με περισσή βιασύνη, διότι η υπάλληλος έκανε αίτηση στις 08-08-2014 αλλά η απόφαση ήταν ειλημμένη και υπογράφτηκε στις 07-08-2014. (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)
Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης είναι οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.
ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ
Οι ανάγκες του Νοσοκομείου Κομοτηνής είναι μεγαλύτερες από αυτές του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου;
Μετακινήσατε από Νοσοκομείο με πλεονάζων προσωπικό;
Όταν την τελευταία τριετία έχουν συνταξιοδοτήθει δεκαπέντε άτομα από το Νοσηλευτικό προσωπικό (επίκειται και άλλες μέχρι τέλος του έτους).
Όταν με δικές σας αποφάσεις έχουν μετακινηθεί-διατεθεί εννέα νοσηλεύτριες- μαίες σε άλλα Νοσοκομεία και μάλιστα δυο εξ αυτών σε άλλη Υ.Π.Ε.

Απαιτούμε άμεσα την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης και την επιστροφή όλων των μετακινημένων-διατεθειμένων συναδέλφων για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ