Ανακοίνωση με αφορμή την καταγγελία του σωματείου κρεοπωλών Έβρου σχετικά με την προμήθεια κρεατικών για τη γιορτή κρασιού δήμου Αλεξανδρούπόλης, εξέδωσε η παράταξη ΑΝΑΣΑ. Σύμφωνα με την παράταξη με τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός δεν στηρίχτηκαν οι τοπικές επιχειρήσεις και τα ντόπια προϊόντα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι υπάρχει θέμα εγκυρότητάς του.
Η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ:

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ Αλεξανδρούπολης, έχοντας ως αφορμή δελτίο τύπου του τοπικού σωματείου Κρεοπωλών Έβρου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» καθώς και τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων επεξεργασίας κρέατος, σχετικά με την προμήθεια και πώληση κρέατος στο καταναλωτικό κοινό κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ έχει να τονίσει τα εξής:
α) Για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 της πράξης infoπεριεχομένου ΤΕΥΧΟΣ Α’ 240 – 12/12/2012 γεγονός που θέτει θέμα εγκυρότητάς του.
β) Έχοντας ανάλογο θέμα απ’ την περσινή διοργάνωση, για ποιο λόγο δεν τέθηκε ζήτημα εντοπιότητας των προσφερομένων προϊόντων στους όρους του διαγωνισμού.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε παραδειγματικά τον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος επενδύοντας σταθερά στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα και στην ανάδειξη του πλούτου της Κρητικής διατροφής με σεβασμό – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – στο μόχθο των ντόπιων παραγωγών διοργάνωσε τον Ιούνιο την Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Δημοτικό κήπο Ρεθύμνου. Έτσι εκεί οι παραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους, ενημερώνουν τους επισκέπτες για την υψηλή διατροφική τους αξία, οι γευσιγνώστες τους μυούν στα μυστικά της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα αφήνουν το δικό τους ξεχωριστό Κρητικό αποτύπωμα στις αναμνήσεις των επισκεπτών.
γ) Τέλος τίθεται σοβαρότατο θέμα περί αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού εκ των υστέρων υπήρξε αλλαγή των όρων της διακήρυξης προς όφελος του τελικού μειοδότη, με αποτέλεσμα το αβέβαιο οικονομικό όφελος και κυρίως το γεγονός της προμήθειας προϊόντων από τα ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!!! στερώντας έτσι από το καταναλωτικό κοινό τα φρέσκα και ασφαλή τοπικά μας προϊόντα.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΣΑ Αλεξανδρούπολης