Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο Νομό Έβρου, για την ιατρική και υγειονομική υποστήριξη των παράνομων μεταναστών, καθώς και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής για τη στελέχωση της συγκεκριμένης δομής.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:«η συνέχιση της χρηματοδότησης της συγκεκριμένης δομής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο Νομό Έβρου, η οποία εστιάζεται σε μέτρα ιατρικής υποστήριξης προς τους παράνομους μετανάστες από το υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και σε συνεργασία με MKO προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες προστασίας του πληθυσμού από λοιμώδη νοσήματα, που θα μπορούσαν να  προκαλέσουν τεράστιες αρνητικές συνέπειες, ενώ παράλληλα ενισχύεται το σύστημα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Η στελέχωση της συγκεκριμένης δομής από το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, θα μπορέσει να συμβάλει θετικά και πολλαπλασιαστικά στη λειτουργία του προγράμματος ιατρικής υποστήριξης των παράνομων μεταναστών στα τμήματα συνοριακής φύλαξης του Σουφλίου, του Τυχερού και των Φερών, αλλά και στο Κέντρο Κράτησης Φυλακίου, περιορίζοντας τα λειτουργικά έξοδα και συνδέοντας την τοπική κοινωνία με τις συγκεκριμένες δράσεις, από τις οποίες επωφελείται σε πρώτο βαθμό, με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Κλείνοντας η  κα. Ε. Τσιαούση το κείμενο της ερώτησής της, ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό  για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της δράσης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ιατρικής υποστήριξης και πρωτοβάθμιας φροντίδας των παράνομων μεταναστών στην περιοχή του Νομού Έβρου, με την παράλληλη αξιοποίηση του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, για την εύρυθμη και ολοκληρωμένη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής. Καθώς επίσης εάν υπάρχει σχεδιασμός για την υλοποίηση στην περιοχή του Νομού Έβρου παρεμφερών ενεργειών – δράσεων – προγραμμάτων, τα οποία θα αφορούν την ιατροφαρμακευτική μέριμνα και υγειονομική υποστήριξη και φροντίδα των παράνομων μεταναστών, καθώς και την προστασία της υγείας του πληθυσμού.