Στις 3 τα ξημερώματα Πέμπτης άγνωστοι πυροβόλησαν  για εκφοβισμό με  έντεκα άσφαιρα κατά των γραφείων της εφημερίδας  Ελεύθερο  Βήμα στις Σέρρες. Πρόκειται για  καθημερινή εφημερίδα κεντροαριστερής απόχρωσης που πρόσφατα είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο με τις προσλήψεις μέσω  ΜΚΟ βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι έρευνες  κινούνται προς πάσα κατεύθυνση. Ο εκδότης της εφημερίδας δεν είχε διαφορές  με συναδέλφους του ή  άλλες δοσοληψίες  και θεωρείται άνθρωπος ηπίων τόνων με σταθερή παρουσία  επί δεκαετίες στην Αριστερά. Το συμβάν όπως το περιγράφει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα:

«Προειδοποίηση ή αψυχολόγητη ενέργεια; Ήμασταν στόχος ή τυχαίο πεδίο βολής; Επιλέγουμε το δεύτερο, όχι από φόβο, αλλά από σεβασμό στη δημοκρατία. Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπου υπάρχει σεβασμός στην ελευθεροτυπία, στην κριτική, στην είδηση.

Στην οργανωμένη  δημοκρατική πολιτεία όπου υπάρχει σεβασμός στο Σύνταγμα, στους νόμους , στους θεσμούς. Οπου η είδηση είναι ιερή και ο δημοσιογράφος μπορεί απρόσκοπτα να ασκήσει το επάγγελμά του, όπου η κριτική δεν διώκεται, αλλά επιβάλλεται.
Ήταν τρεις τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν συνεχείς πυροβολισμοί αναστάτωσαν τον ύπνο των κατοίκων στην συμβολή Μακεδονομάχων και Ευζώνων, της πόλης των Σερρών, όπου και βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εφημερίδας μας. Ο έντονος θόρυβος σε συνδυασμό με το αίσθημα φόβου έβγαλε κάποιους στα μπαλκόνια τους, ώστε να μπορέσουν να δουν οδηγό μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού ν’ αδειάζει στην κυριολεξία το όπλο του στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του «Ε.Β.».

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, από αυτόπτη μάρτυρα που κατήγγειλε επίθεση εναντίον μας. Στο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας, ενώ την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και ο εκδότης του «Ε.Β» Θεμιστοκλής Πεταλωτής. Με το πρώτο φως της ημέρας εξετάστηκε εξονυχιστικά η γύρω περιοχή, ενώ βρέθηκαν και οι 11 κάλυκες, που μαρτυρούν τις ισάριθμες βολές που έγιναν από τον άγνωστο δράστη. Οι κάλυκες δόθηκαν για βαλλιστική εξέταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Νωρίς χθες το πρωί έδωσε κατάθεση και ο αυτόπτης μάρτυρας που τηλεφώνησε στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ συλλέγονται στοιχεία και από τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών βρίσκονται και όλα τα πρόσφατα φύλλα του «Ε.Β.» για το ενδεχόμενο συσχετισμού κάποιων δημοσιευμάτων μας με πρόσωπα ή γεγονότα που θα μπορούσαν να κινηθούν απειλητικά ή ακόμη και εγκληματικά εναντίον μας.

Για την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άσφαιρους πυροβολισμούς.

Οι κάλυκες αποδείχθηκε  ότι είναι κρότου-λάμψης και στην ουσία δεν μπορούν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή. Εμείς στεκόμαστε στο τελευταίο και κυρίως στην πίστη μας στη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου και θέλουμε να πιστεύουμε ότι επρόκειτο για ένα τυχαίο γεγονός.

Με βάση το ήθος και την ιστορία του  νομού μας,  αποδίδουμε το συγκεκριμένο περιστατικό σε αψυχολόγητη ενέργεια ή ξέσπασμα της στιγμής κάποιου που  ίσως θέλησε να δοκιμάσει στην αυλή μας το νέο του όπλο και όχι να το στρέψει εναντίον μας.

Μπορεί να γίναμε στιγμιαίο πεδίο βολής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ότι είμαστε ΣΤΟΧΟΣ. Γνωρίζουμε ότι με τα κατά  καιρούς δημοσιεύματά μας, την αυστηρή κριτική  και τα καυστικά (αλλά όχι άδικα ή αναληθή) μας σχόλια μπορεί σε κάποιους να μην είμαστε αρεστοί .

Μπορεί , μάλιστα, για  ορισμένους τοπικούς άρχοντες να είμαστε το «κακό σπυρί» ή το «κόκκινο πανί» για κάποιους άλλους φορείς εξουσίας, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ΕΧΘΡΟΥΣ δεν έχουμε. Τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό, ώστε το χθεσινό γεγονός να το θεωρήσουμε εγκληματική ενέργεια.»

http://www.alterthess.gr/

Read more: http://www.seleo.gr