Η κυβέρνηση μέσω της διοίκησης της εταιρίας ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα. Το κλείσιμο του εργοστασίου ισοδυναμεί με τον μαρασμό, την ερημοποίηση και την καταστροφή του Β. Έβρου. Από χθες η ανάπτυξη που μας υποσχέθηκαν μέσω της υπουργοποίησης των τρίων βουλευτών μας έγινε εμφανής! Εκκατοντάδες εργαζόμενοι έχασαν το μεροκάμματό τους, οι αγρότες χάνουν μια ανταγωνιστική καλλιέργεια που από του χρόνου θα επιδοτείται με 80 ευρώ το στρέμμα (50 συνδεδεμένη ενίσχυση ΚΑΠ + 30 ευρώ ολοκληρωμένη διαχείριση), η τοπική αγορά χάνει 40 εκ. ευρώ το χρόνο από τον κύκλο εργασιών του εργοστασίου και οι νέοι χάνουν και την τελευταία τους ελπίδα για το μέλλον και βλέπουν ως μόνη λύση την μετανάστευση.
Οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, άβουλοι και υπερόπτες, βολεμένοι στην υπουργική τους καρέκλα και χαμογελαστοί στη φωτογραφία της μαρκίζας του υπουργείου τους δίπλα με τον πρωθυπουργό τους, είναι οι καθαρά υπεύθυνοι για την καταστροφή του Β. Έβρου. Τους ξεκαθαρίζουμε πως είναι ανεπιθύμητοι! Οφείλουν να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους καθώς δεν εκπροσωπούν και δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας του Έβρου.
Καλούμε όλους τους φορείς και συμπολίτες μας σε γενικό ξεσηκωμό. Μόνο εμείς μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφική πολιτική που ασκούν οι εκλεκτοί της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων. Κοιτώντας κατάματα τον πραγματικό εχθρό και όχι με λογικές διάσπασης αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας και διεκδικούμε το μέλλον μας με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΒΖ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΖΙΑΜΑΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΛΟΥΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ