Εκατοντάδες πολίτες, κάτω από τον καυτό ήλιο, έστειλαν μήνυμα να μην τολμήσουν να κλείσουν το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας.

Παρά τη ζέστη, οι κάτοικοι του Έβρου, διαμαρτυρήθηκαν μαζικά και δυναμικά ενάντια στην αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας.
Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν δυναμικό παρόν το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας και ζήτησαν να μην παρθεί καμία απόφαση η οποία θα ανατρέπει τα οικονομικά δεδομένα για την περιοχή.

Οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και εποχικοί, οι αγρότες, τόνισαν ότι το εργοστάσιο αποτελεί οικονομικό πνεύμονα για τον Έβρο, καθώς κάθε χρόνο το σύνολο της περιοχής κερδίζει.

Με τη συγκέντρωση, επιχειρήθηκε το μήνυμα να φτάσει τόσο στη διοίκηση της βιομηχανίας όσο και στην κυβέρνηση, καθώς το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα ληφθεί η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι της λειτουργίας των εργοστασίων σε Ορεστιάδα και Σέρρες.

Δείτε αποσπάσματα από ομιλίες.

Στο βίντεο μιλούν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Κώστας Ζάχαρης και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χασανίδης.

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτογραφικό υλικό.